Glas Javnosti

Oslobodite prostor u svojoj spavaćoj sobi uz ove ideje za brzinsko uređenje ormara

Život
Autor: Glas javnosti

Neki ljudi su minimalisti, čak i kada je ormar u spavaćoj sobi u pitanju.

Ali ako ste na drugom kraju spektra, vaš ormar je verovatno prepun. Može biti teško odvojiti se od određenih stvari, bilo da su u pitanju sezonski artikli poput toplih džempera, letnjih haljina ili starijih ali i kvalitetnijih komada odeće u koju ste uložili puno novca.

Dakle, ako niste voljni da se rešite svojih omiljenih stvari, ključno je da se reorganizujete tako da možete lako da pronađete ono što tražite. Kao i kada je reč o dizajnu enterijera, i naši garderoberi ne bi trebalo samo estetski da se uklapaju u dizajn spavaće sobe, već bi prvenstveno trebali da budu funkcionalni, odnosno praktični.

Evo kako da resetujete orman kada imate previše odeće:


DA LI VAM JE BAŠ SVAKI KOMAD ODEĆE NEOPHODAN?

Čak i ako ne mislite da postoje stvari koje možete baciti ili donirati, ipak je važno da povremeno pregledate svoj orman da vidite da li se uopšte možete otarasiti bar nekih komada odeće. Imati ormare pune garderobe može biti primamljivo, ali pitanje koje se u tom slučaju nameće glasi: kako da organizujete ovaj vredan komad nameštaja kada imate previše odeće? Profesionalci na polju organizacije enterijera najpre predlažu detaljno čišćenje kao i uklanjanje svega onoga što baš i nije u tako dobrom stanju. Zapitajte se: da li zaista volite tu garderobu? Da li se uklapa u vaš imidž? Imate li uopšte priliku da to negde ponesete? Nakon što odgovorite na ova pitanja, krenite u još jedno detaljno čišćenje. U zadnjem delu ormana uvek vrebaju stvari koje se mogu donirati ili odbaciti. Ne zaboravite da bacite polomljene vešalice i stare kese (koje svi mi volimo da skladištimo u svojim ormarima).

DODAJTE JOŠ POLICA (ILI POMERITE POSTOJEĆE)

Dobre vesti! Vaš ormar bi mogao biti veći nego što mislite da jeste. Većina polica za ormare je podesiva. Dakle, možete da pomerite policu gore ili dole da biste bolje zadovoljili svoje potrebe za skladištenjem. Takođe možete dodati policu ili dve prilično jeftino, što je posebno dobra opcija za sve podstanare.

PODIGNITE (ILI DODAJTE) GARDEROBNU ŠIPKU

Na isti način, kada je u pitanju maksimiziranje prostora u ormaru, morate podići šipku za skladištenje... dodavanjem još jedne šipke! Ako imate standardni ormar sa samo jednom šipkom za vešanje, prva preporuka je da dodate drugu šipku na jednu stranu vašeg ormara kako biste ga učinili dvostrukim. Ovo je super lako uraditi sa podesivim šipkama, kažu profesionalni organizatori.


KATEGORIZUJTE STVARI

Postoji mnogo različitih načina da organizujete svoj ormar, ali dizajneri najpre predlažu kategorizaciju i skladištenje stvari zajedno po sezoni, kao što su zimske jakne sa zimskim jaknama, tako da možete lako da vidite sve što posedujete u toj kategoriji. Ovo će vam pomoći da pratite šta imate i šta vam je potrebno. Odvajanje sezonske odeće i njeno čuvanje do sledeće sezone takođe je odličan način da maksimalno iskoristite prostor za skladištenje.

ISTRAŽITE DRUGE OPCIJE SKLADIŠTENJA

Zapamtite, imate samo ograničenu količinu prostora u ormaru. Zato razmislite o nedovoljno iskorišćenim površinama u drugim delovima vašeg doma, kao što je ormar u sobi za goste ili dodatni prostor u dečijem ormaru. Ako možete da nađete prostor negde drugde u kući, to je odlično mesto za odlaganje stvari koje ne koristite tako često - svečanu odeću kao što su haljine, odela, venčanice, i slično. Ako imate dodatni prostor u spavaćoj sobi, razmislite o kupovini još jednog ormara.


Glas javnosti/ D05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR