Glas Javnosti

ZA DOMAČICE JE OVO FRUSTRIRAJUĆE: Odličan trik koji će vam pomoći da uklonite etikete sa tegli

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Može da bude prilično frustrirajuće guliti dobro zalepljenu etiketu sa tegle, ali i za to postoji rešenje.

Lepljivi ostaci etikete ne samo da će pokvariti izgled tegle već će privući prljavštinu i prašinu. Na sreću, lepljive nalepnice sa staklenih tegli možete ukloniti sredstvom za uklanjanje laka za nokte.

Kako koristiti aceton za uklanjanje lepka

Počnite tako što ćete nositi zaštitne rukavice kako biste zaštitili svoje ruke, posebno nalakirane nokte. Zatim uzmite papirni ubrus ili krpu od mikrovlakana i sipajte veću količinu acetona da se ubrus natopi.


Kada završite, stavite ga na lepljivu etiketu i ostavite da deluje. Pošto ovaj rastvor acetona prilično brzo isparava, umotajte papirni ubrus u tanak sloj plastične folije i ostavite da odstoji 10 do 20 minuta.

Kada istekne vreme, uklonite plastičnu foliju i papirni ubrus pre nego što se naoružate plastičnim strugačem kako biste uklonili nalepnicu i ostatak lepka.

U slučaju da je ostalo malo lepka ili nalepnice, sipajte malo sredstva za uklanjanje laka za nokte na drugi papirni ubrus i trljajte kružnim pokretima da biste se rešili ostataka. Kada završite, ne zaboravite da operete teglu blagim sapunom i toplom vodom.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR