Glas Javnosti

PAJALICA SAMO POMERA PRAŠINU NA DRUGO MESTO: Čišćenje prašine pajalicom je gubljenje vremena, postoje bolje opcije

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Ispostavilo se da mnogima omiljena pajalica ili praško ne skupljaja prašinu, već je širi i na druga područja.

Umesto čistog prostora na kraju ćete imati čestice prašine koje lete svuda po kući, padaju na druga mesta, pa se čak i vraćaju se u prvobitna područja.

Prašina dolazi iz mnogih izvora, kao što su odeća, vlakna tepiha, kućni ljubimci, čađ, pa čak i mrtve ćelije kože. Iako su čestice male, one se brzo akumuliraju na tvrdim površinama i čine ih uočljivijim.


Prilikom brisanja prašine najbolje je koristiti alate koji lako sakupljaju prašinu, kao što je usisivač opremljen nastavkom za mlaznicu. Ovaj pristup neće ukloniti sve čestice, ali će raditi bolje od standardne krpe za prašinu. Na sreću, postoji nekoliko drugih alata koje možete koristiti da svoju kuću očistite od prašine.

Alternative pajalici

Upotrebite vlažnu krpu od mikrovlakana nakon usisavanja da biste maksimalno povećali svoje napore za brisanje prašine. Ove krpe imaju mikrovlakna koja mnogo bolje upijaju od običnih krpa.

Osim toga, imaju pozitivno naelektrisanje, što im omogućava da privlače negativno naelektrisane čestice poput prašine, što vam omogućava da očistite svoje prašnjave površine mnogo brže nego pomoću krpe za prašinu ili pamučnog peškira.

Jednostavno navlažite krpu od mikrovlakana i obrišite prašnjava mesta. Možete ih čak koristiti više puta tako što ćete ih prati u veš mašini, ali odvojeno od odeće i ćebadi.


Još jedan zgodan alat za prašinu je prečišćivač vazduha koji pomaže u uklanjanju prašine iz vazduha pre nego što padne na tvrde površine.

Prečišćivači vazduha usisavaju čestice prašine i alergene, koje prolaze kroz filter i ispuštaju prečišćen vazduh nazad u kuću. Dok jedan prečišćivač vazduha može da pokrije manji dom, možda će vam trebati više jedinica u zavisnosti od vaše kvadrature i veličine vaših soba.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR