Glas Javnosti

Kad je najbolje vreme za pranje kose: Ujutru ili uveče?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Postoji večita debata među ljudima o idealnom vremenu za pranje kose - da li je bolje započeti dan osvežavanjem pod tušem ili završiti ga večernjim ritualom nege?

Ovo pitanje često izaziva različite stavove, a odgovor nije uvek jednostavan.

Elena Lavanji, direktorka poznatog salona Neville Hair and Beauty, ističe da izbor vremena za pranje kose zavisi od ličnih preferencija, načina života i, što je najvažnije, od tipa kose. Svaki pristup ima svoje prednosti i mane, te je važno razumeti kako različiti tipovi kose reaguju na pranje u različito doba dana.


Za one sa tankom kosom kojoj nedostaje volumen, jutarnje pranje može biti idealno. Jutarnji ritual pranja može pomoći da se kosa osuši na način koji joj daje više volumena i teksture. Sa druge strane, oni sa gustom ili kovrdžavom kosom mogu imati koristi od večernjeg pranja. To omogućava kosi da se prirodno osuši preko noći, smanjujući friz i zadržavajući prirodnu teksturu kose.


Pored toga, ako se suočavate sa problemom pahuljaste kose koja se lako zapetljava, pranje kose uveče može biti rešenje. Kosa će se tokom noći smiriti, smanjujući zapetljavanje i neželjenu frizuru do jutra.

Važno je napomenuti da bez obzira na izbor vremena pranja, pravilna nega kose je ključna. Korišćenje kvalitetnih proizvoda i poštovanje rutina nege su esencijalni za održavanje zdravlja i lepote kose. Kako zaključuje Lavanji, ne postoji univerzalni savet koji odgovara svima - važno je pronaći ono što najbolje odgovara vašem tipu kose i načinu života.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR