Glas Javnosti

SKANDALOZNO : Šef slovačke obaveštajne službe optužen za formiranje kriminalne grupe

Svet
Autor: Glas javnosti

Slovačka policija optužila je šefa obaveštajne službe i druge visoke zvaničnike bezbednosnog sektora za formiranje kriminalne grupe i zaveru radi zloupotrebe položaja, samo nekoliko nedelja uoči prevremenih izbora.

Slovački birači glasaju 30. septembra. Zemljom koja je članica EU i NATO-a upravlja privremeni kabinet nakon što je prethodna vladajuća koalicija izgubila poverenje parlamenta u decembru usled unutrašnjih sukoba.

„Istražilac je podneo optužnicu za krivično delo osnivanja, formiranja i podržavanja kriminalne grupe, krivično delo zloupotrebe javnih ovlašćenja i krivično delo ometanja pravde“, rekao je predsednik policijske službe Stefan Hamran na televizijskoj konferenciji za novinare.

Policija je optužene identifikovala samo po imenima, ali je Hamran potvrdio da su među optuženima aktuelni šef Slovačke obaveštajne službe Roman Alač, njegov prethodnik Vladimir Pčolinski i direktor Uprave za nacionalnu bezbednost Roman Konečni.

Privremeni premijer Ludovit Odor sazvao je za petak vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će se raspravljati o ovom slučaju.

Glas javnosti/Srna

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR