Glas Javnosti

PRVI KINESKI KRUZER: Više od 20 restorana i barova i zatvoreni park sa palmama

Svet
Autor: Glas javnosti

Prvi kruzer izgrađen u Kini krenuo je iz Šangaja na svoje prvo putovanje. Ovo simbolizuje napredak zemlje u sektoru brodogradnje, kojim dominiraju evropske industrije.

Brod Adora Magic City, koji ima 16 spratova, prema službenim kineskim medijima, isplovio je prema Južnoj Koreji i Japanu. Težak je 135.500 tona i zajednički su ga naručile kompanije China State Shipbuilding Corp i američka korporacija Carnival Corp.
Brod ima više od 20 restorana i barova, zatvoreni park sa palmama, pozorište sa skoro 1.000 mesta i tržni centar od 2.000 kvadratnih metara i može da primi 5.246 putnika, navodi se u saopštenju kompanije koja ga je izgradila CSSC Shanghai Vaigaokiao.

Zamišljen za kinesku srednju klasu, brod ima salon za igru madžong i restoran specijalizovan za kineski fondu. Izgradnja broda kasnila je zbog pandemije kovida 19, prema informacijama Lojdovom registru (LR).
Nakon što je sredinom decembra u Hongkongu stranim novinarima predstavila svoj najveći putnički avion sopstvene proizvodnje C919, Kina nastavlja da sprovodi svoju strategiju emancipacije od stranih tehnologija.
Međutim, mnogo delova za ovaj kruzer potiče od stranih dobavljača. Marko Skopaz iz LR-a smatra da Kina u budućnosti ima izglede da izgradi sopstveni dobavljački lanac.
- Brod je "početak brzog i neizbežnog razvoja zemlje u projektovanju i izgradnji kruzera - rekao je on.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR