Glas Javnosti

PODNELI I ZAHTEV ZA STEČAJ: Nemački modni lanac zatvara prodavnice

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemački modni lanac Peter Han zatvara većinu svojih prodavnica četiri meseca nakon podnošenja zahteva za stečaj

Kompanija je prema navodima lokalnih medija odustala od većine svojih prodavnica i nastaviće da radi samo sedište u Vinterbahu i dve prodajne lokacije. Zatvara se ukupno 17 prodavnica i ekspozitura od kojih su tri u Švajcarskoj.
Peter Han, kompanija za onlajn naručivanje, kako navode nemački mediji, ostvaruje u prodavnicama samo 4% od ukupne prodaje, a trenutno je u procesu izdvajanja iz svog prethodnog vlasnika. Кompanija ima cilj da u budućnosti posluje samostalno i fokusira se na nove puteve.

Odluka o prodaji većine prodavnica deo je strateškog prestrojavanja Petera Hana nakon stečajnog postupka. Кompanija želi da se fokusira na profitabilnije poslovne oblasti i povrati svoju finansijsku stabilnost.
- Kompanija teži održivom poslovanju fokusirajući se na onlajn naručivanje i smanjenje broja ekspozitura. Zatvaranje većine prodavnica predstavlja značajan korak u restrukturiranju i deo je napora da se kompanija postavi na čvrste temelje za budućnost - navode iz kompanije.
Peter Han je osnovan 1964. godine u Vinterbahu i imao je doskora prodavnice širom Evrope.
Modna kuća Vormland, podsetimo, proglasila je nedavno bankrot, a to je poseban šok za građane Minhena jer je posle bankrota mnogih kompanija ovo sledeći problem sa kojim grad mora da se suoči.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR