Glas Javnosti

NEVEROVATNO! U PONUDI NOVA PUTOVANJA DO TITANIKA: Okean gejt ne odustaje, ovo su CENE!

Svet
Autor: Glas javnosti

I pored činjenice što je podmornica Titan kompanije OceanGate, nedavno implodirala i time prouzrokovala smrt pet osoba, izgleda da organizatori "putovanja" ne nameravaju da odustanu od ovih ekspedicija.

Naime, na zvaničnoj stranici OceanGatea i dalje se mogu videti ponude za putovanja do olupine Titanika, ali i druge "ekspedicije".

Kompanija navodi da se "raspitate za raspoložive datume", a u ponudi su dva termina za narednu godinu:. Prva misija planirana je od 12. do 20. juna, a druga od 21. do 29. juna.

"Svaka ekspedicija košta 250.000 dolara po osobi, nudi jedno ronjenje pod vodom, privatni smeštaj, neophodnu obuku i ekspedicijsku opremu. Maksimalni kapacitet podmornice ograničen je na šest osoba", navodi se.

Takođe, naglašava se kako putnici na ovakvim putovanjima dobijaju uzbudljivo i jedinstveno iskustvo.



"Podmornica će vam pružiti ne samo uzbudljivo i jedinstveno iskustvo putovanja već će pomoći i naučnoj zajednici da sazna više o olupini i dubokom okeanskom okruženju. Svako ronjenje takođe ima naučni cilj i na stranici možete saznati više o našim istraživanjima", navodi se na stranici kompanije.

Kompanija i dalje tvrdi da je Titan "jedina podmornica na svetu od ugljeničnih vlakana koja može da zaroni pet ljudi do 4.000 metara iako je više stručnjaka nakon nedavne nesreće ukazalo upravo na suprotno, da Titan nema sertifikat za ronjenje na tako velike dubine, već samo do 1.300 metara.

Podsetimo, kompanija OceanGate organizovala je putovanje za pet osoba, a podmornica je dan nakon što je zaronila izgubila komunikaciju sa brodom i površinom. Nakon višednevne potrage, utvrđeno je kako je podmornica implodirala što putnicima nažalost nije ostavilo ni promil šanse za preživljavanje u tako ekstremnim uslovima i na velikoj dubini.

Američka obalska straža saopštila je da su pronađeni i ljudski ostaci za koje se pretpostavlja da najverovatnije pripadaju žrtvama sa podmornice. Do ovog otkrića došlo je nakon što su ostaci podmornice izbačeni na obalu nešto ranije.





Glas javnosti/TO2S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR