Glas Javnosti

Grdosiju od 340 KILOGRAMA, PUŠTAO GA DA SE BRČKA SA DECOM U BAZENU, BIO MU KUĆNI LJUBIMAC!

Svet
Autor: Glas javnosti

Dozvola za držanje aligatora je istekla 2021. godine, te je od tada aligator držan nelegalno.

Vlasti u Hamburgu, Njujork, su izvele neobičnu operaciju zaplene aligatora teškog 340 kilograma i dugačkog 3,4 metra koji je ilegalno držan u jednoj kući.

Opasnost po okruženje

Kako su zvaničnici naveli, aligator po imenu Albert je držan u kući još od 1990-ih, a vlasnik mu je dozvoljavao da pliva u bazenu zajedno sa ljudima, uključujući decu. Impresivne dimenzije aligatora su izazvale zabrinutost vlasti, a dodatni problemi su identifikovani - aligator je slep i ima probleme sa kičmom.

Nelegalno držanje i reakcija vlasnika

Dozvola za držanje aligatora je istekla 2021. godine, te je od tada aligator držan nelegalno. Vlasnik, Toni Kavalaro, tvrdi da Albert nikoga nije doveo u opasnost i izjavljuje da će se boriti za povratak svog ljubimca. Zvaničnici za zaštitu životne sredine još uvek nisu odlučili da li će podneti tužbu protiv Kavalara, prenosi Tanjug. 


Foto:freepik

Smeštaj aligatora

Službenici za zaštitu životne sredine su zaplenili aligatora i poslali ga licenciranom negovatelju dok se ne pronađe trajno mesto gde može da bude smešten.

Ova neobična priča o ilegalnom držanju ogromnog aligatora privukla je pažnju lokalnih medija i izazvala raspravu o odgovornom vlasništvu nad divljim životinjama.

Podsetimo, takođe je sve više slučajeva trovanja životinja.

 Kreozan, koji je zabranjen u našoj zemlji 2003. godine, ali se i dalje koristi u zlonamernim trovanjima, zbog svoje karakteristične intenzivno žute boje poznat je kao "žuti prašak". I dalje se može naći na crnom tržištu i u rezervama, te se zbog toga i dalje koristi u trovanju životinja.

Glas javnosti R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR