Glas Javnosti

Glava ubijene žene ukradena iz groba: Sumnja se na veštičarenje

Svet
Autor: Glas javnosti

Na mestu glave leša nalazila se zemljana posuda u kojoj je bio spaljeni materijal

Brazilska policija traga za potencijalnim jednom ili više osoba za koje se sumnja da se bave veštičarenja, a koje su ukrale glavu ubijene žene iz njenog groba, javlja "New York Post".

Sabrina Tavareš de Almeida (31) ubijena je u avgustu 2022. pre nego što je njeno mesto sahrane pronađeno oskrnavljeno u martu ove godine.

Administrator groblja, koji se nalazi u brazilskoj saveznoj državi Rio de Žaneiro, brzo je kontaktirao policiju koja je pokrenula istragu.

"Otkrili smo da je betonski pokrivač groba polomljen tupim predmetom", rekao je stručnjak za kriminal Fabio Barbosa Tešeira lokalnim medijima.

"Poklopac drvenog kovčega unutar grobnice je slomljen i glava leša je izvađena."

Tešeira veruje da jeziva pljačka grobnice nije bila povezana sa Almeidinim ubistvom i da je počinila, na osnovu drugih dokaza pronađenih na licu mesta, ovo uradio zbog veštičarenja.

"Na mestu glave leša nalazila se zemljana posuda u kojoj je bio spaljeni materijal", izjavio je on.

Policajci nastavljaju da traže pljačkaša grobnica, ali su već imenovali glavnog osumnjičenog za Almeidino brutalno ubistvo.

Prošlog avgusta, Almeidu i njenu majku, Fatimu de Azevedo Tavareš, upucao je uljez sa kapuljačom dok su spavale u svojoj kući.

Almeida je umrla na licu mesta, ali je njena majka uspela da preživi napad.

Ubrzo nakon toga, policajci su imenovali Almeidinog bivšeg zeta, Mateusa da Silvu Osorija Fereiru, kao osobu za koga su verovali da je izvršila zločin.

Almeida je bila udata za brata osumnjičenog, policajca koji je ubijen 2016. godine. Nakon njegove smrti, ona je postala jedini naslednik njegove kuće, zbog čega je Fereira pobesneo.

Fereira je pokrenuo pravni spor kako bi dobio vlasništvo nad kućom svog brata, ali je izgubio.

Tužioci tvrde da on nikada nije prihvatio odluku suda da se imovina dodeli Almeidi i da je nakon toga počeo da joj preti.

Fereira je uhapšen četiri meseca nakon Almeidinog ubistva i optužen je za femicid i pokušaj femicida.

Međutim, 20. jula, sudija Adriano Selestino Santos pustio je osumnjičenog iz pritvora zbog nedostatka dokaza.

Za Almeidinog oca, Horhea Luiza Gomesa de Almeidu, skrnavljenje grobnice njegove ćerke bilo je dodatni udarac, s obzirom na to da još pokušava da se izbori s njenim ubistvom.

"Sahranite nekoga, a onda se ovo desi? To je užasna stvar. Ubijena je i za nju nema mira, čak ni na groblju", rekao je on lokalnim medijima.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR