Glas Javnosti

DANAS JE DAN ODLUKE! Sve zavisi od Amerike

Svet
Autor: Glas javnosti

Ambasadorka SAD je dala izjavu novinarima nakon sastanka iza zatvorenih vrata na kojem je Savet bezbednosti ponovo odložio glasanje o rezoluciji koja poziva na obustavu borbi između Izraela i Hamasa i povecanje humanitarne pomoći Gazi.

SAD su spremne da glasaju o predlogu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Gazi nakon nekoliko odlaganja, a očekuje se da će se o rezoluciji glasati danas, izjavila je američka ambasadorka pri UN Linda Tomas-Grinfild.


Tomas-Grinfild je istakla da su SAD tokom protekle sedmice naporno radile zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptom i drugim zemljama da bi se došlo do nacrta rezolucije o Pojasu Gaze koji može da podrži Vašington.


Ambasadorka SAD je dala izjavu novinarima nakon sastanka iza zatvorenih vrata na kojem je Savet bezbednosti ponovo odložio glasanje o rezoluciji koja poziva na obustavu borbi između Izraela i Hamasa i povećanje humanitarne pomoći Gazi.

Tomas-Grinfild je rekla da će se danas glasati o nacrtu rezolucije koji Vašington može da podrži. Rezolucijom je predviđeno da dostavljanje humanitarne pomoći bude prioritet, rekla je Tomas-Grinfild.


SAD su prethodno glasale protiv poziva na prekid vatre u Pojasu Gaze na Generalnoj skupštini UN, a ranije ovoga meseca stavile su veto na rezoluciju u Savetu bezbednosti koja je uključivala reč "primirje" u tekstu.

Zamenik američkog ambasadora pri UN Robert Vud rekao je tada Savetu bezbednosti da je to zbog toga što se u nacrtu ne pominju napadi Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.


Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR