Glas Javnosti

Brao pečurke sa devojkom u šetnji, pa zaradio kaznu

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Muškarac iz Hrvatske priveden je nakon što mu je policija u rancu pronašla psihoaktivne pečurke.

"Krenuo sam sa devojkom u šumu u Gornjoj Šumetlici oko podneva. I zaboravio sam da u rancu imam malu staklenu teglicu sa poklopcima i mahunama pečuraka (psilocin i psilocibin op.a). U njoj je bilo 0,19 grama pečuraka koje su mi ostale od pre mesec dana kad sam sa devojkom takođe bio u šumi i brao iste. Iskreno, nisam znao da su one na popisu droga i da su zabranjene. Tog smo dana zaustavljeni na brdu. To su bile dve pečurke. Količinski nije toga bilo puno i nisam ih konzumirao" branio se u sudnici "gljivar" Alen S. kojeg je zagrebački prekršajni sudija novčano kaznio.

Naloženo mu je plaćanje 400 evra novčane kazne jer je neovlašćeno posedovao gljive koje se nalaze na popisu droga, psihoaktivnih supstanci i biljaka. Time je prekršio zakon o suzbijanju zloupotrebe droga, a bez pečuraka je trajno ostao pa su iste postale vlasništvo MUP-a koje ih, pak, mora uništiti. Takođe mora da plati i 99 evra sudskih troškova u što je uračunato veštačenje pečuraka.


"Činjenica da se radi o manjoj količini i da nije konzumirao pečurke ne oslobađa okrivljenog od odgovornosti za ovo delo. Postupao je sa svesnom nepažnjom lakomisleno smatrajući, iako svestan da može da počini prekršaj, da se to neće dogoditi. Kao olakšavajuću okolnost sud je cenio priznanje prekršaja i da je podstanar, dok mu je prekršajna kazna bila otežavajuća" obrazložio je presudu prekršajni sudija.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR