Glas Javnosti

ISPLIVALI NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Lovac iz Ivanjice se nije sam upucao? Vladana usmrtio drug

Hronika
Autor: Glas javnosti

Lovca iz Ivanjice ubio najbolji drug.

U teškoj nesreći u lovu juče je život izgubio Ivanjičanin Vladan M. (36). Kako nezvanično saznajemo njega je usmrtio najbolji prijatelj, sa kojim je tog dana bio u lovu. Iako je prva vest bio da je lovac sam sebe slučajno upucao, najnoviji podaci iz istrage doveli su do obrta.

Nesreća se dogodila u pograničnom delu opština Sjenica i Ivanjica, u predelu poznatijem kao Stupska česma u rejonu sela Ergeče.


– Grupa lovaca je juče svratila da odmori i, kako kažu, prezalogaje u planinskoj kući koja inače služi za druženje i odmor lovaca. Ispituju se navodi da je lovačka puška slučajno opalila tokom čišćenja. Oštećeni je pogođen metkom iz lovačkog oružja koje se nalazilo u rukama njegovog prijatelja. Izjave prisutnih lovaca idu u pravcu da je puška opalila slučajno, tokom čišćenja – kaže izvor iz istrage.

On dodaje da se ovakvi slučajevi često događaju kada se zanemari činjenica da je neispaljen metak ostao u cevi. Lovci su najčešće sami dok oružje čiste, pa neispaljeni metak obično završi u zemlji.

U ivanjičkom Lovačkom društvu “Čemernica” kažu da je policija uzela izjave povodom ovog događaja.

– Oba aktera ovog nesrećnog događaja imaju uredne lovačke dozvole i sve što je neophodno za bavljenje lovom. Pritom, ovaj nesrećni događaj se odigrao nakon završetka lova, pa se i ne može računati da se dogodio u lovu. Ivanjičanin koji je nastradao se aktivno lovom bavi poslednjih pet godina i cela Ivanjica je u suzama zbog tog dobrog i čestitog mladića. Tog dana kada su svratili u lovačku kolibu da predahnu i ručaju lovci ništa nisu odstrelili – kaže Aco Aleksić, predsednik Lovačkog društva u Ivanjici.

Kako navodi Aleksić, praksa je da se nakon lova oružje očisti i bezbedno odloži. On kaže da su sličnu tragediju u ovom kraju imali pre oko 60 godina.

Kako se saznaje Vladan je u lovu bio u grupi sa još nekoliko prijatelja, lovaca iz Ivanjice.


– Nesrećna sudbina je htela da nastrada od ruke mladića koji je sa njim odrasatao, zajedno išli u školu, bili nerazdvojni. Jednom rečju najbolji prijatelji. Ne zna se u čijoj je kući danas veća nesreća, nastradalog ili ovog u čijim je rukama bilo oružje – priča Ivanjičanin S.I.

Po nalogu tužilaštva, policija u Ivanjici je juče i danas tokom dana uzela izjave od vise lica u vezi sa ovim događajem.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR