Glas Javnosti

Vojvođanski poljoprivrednici u blokadi: Agrokartice bez pokrića i protesti na ulicama

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Adresiranje ovih problema zahteva koordinisanu akciju i saradnju između lokalnih vlasti, poljoprivrednika i relevantnih državnih tela.

U poslednje vreme, poljoprivrednici u Vojvodini suočavaju se s nizom izazova koji otežavaju njihovu svakodnevnu proizvodnju. Jedan od glavnih problema jeste kašnjenje i nedostatak sredstava na agrokarticama, što direktno utiče na njihovu spremnost za setvu.
Osim toga, zabeleženi su i brojni protesti poljoprivrednika zbog neispunjenih obećanja i zahteva za smanjenje akciza i PDV-a na gorivo, što dodatno potencira trenutno nezadovoljstvo u agrarnom sektoru.

Vremenske prilike dodatno komplikuju situaciju. Nedavne oluje u Vojvodini dovele su do obaranja drveća i prekida u snabdevanju električnom energijom, što je izazvalo dodatne poteškoće za lokalne zajednice i poljoprivrednu proizvodnju.


Ovi događaji odražavaju se i na turizam, gde se, uprkos povećanju broja dolazaka turista zahvaljujući državnim vaučerima, ističe nedostatak infrastrukture i kapaciteta za prihvat sve većeg broja posetilaca, što dodatno opterećuje lokalno stanovništvo i privredu.

U svetlu ovih izazova, neophodno je preduzeti hitne mere kako bi se podržala poljoprivredna proizvodnja i omogućilo efikasnije upravljanje resursima i infrastrukturom u Vojvodini.
Adresiranje ovih problema zahteva koordinisanu akciju i saradnju između lokalnih vlasti, poljoprivrednika i relevantnih državnih tela.


Glas javnosti/D04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR