Glas Javnosti

Pepko povlači svoje radnje u ovoj zemlji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište. Naveli su da ne očekuju zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

"Grupa je zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajuć nivo povrata", navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedeljak.
Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je na kraju decembra imao ukupno 4.832 prodavnice, ušao je na austrijsko tržište u septembru 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.


Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.

Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama.

Trgovački uslovi nastavljaju da budu izazovni u većem delu Evrope, saopštio je Pepco prošlog meseca, iako je ostao "oprezno optimističan" za 2024. godine.



Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR