Glas Javnosti

Smejemo se da ne bismo plakali

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nebojša Katić se na društvenim mrežama našalio sa svojim pratiocima podmetnuvši im tobožnji Hegelov citat. Sadržaj citata nažalost uopšte nije smešan.

On glasi ovako: 

„ Srbija nema političko vođstvo, nema državni aparat, nema ni političku ni intelektualnu niti poslovnu elitu koja je u stanju da prepozna šta budućnost donosi, a kamoli da se nosi sa izazovima novog vremena. Dok se Srbija zabavlja vašarskim političkim nadgornjavanjem koje diktira vlast, dok se rascepkana opozicija okreće oko sebe nemoćna da artikuliše nove ideje, vreme nepovratno prolazi. Državno, političko i intelektualno ustrojstvo Srbije prilagođeno je igri „na male goliće“, na seoskoj livadi. Srbija nema tim za veliki teren kojim vladaju opasni igrači i korumpirane sudije.”


Prema rečima autora: 

Ja sam se malo našalio. Ovo nije pisao Hegel nego je citat iz jednog mog starog teksta. Nadam se da se pratioci neće naljutiti.

Ova šala nažalost pogađa pravo u centra naših problema, te na kraju dana nije ni bitno ko je to rekao već, zašto je takvo stanje i kako smo došli tu gde jesmo? 

Dok se ovim pitanjima ne pozabavimo, teško da ćemo moći u neko bolje sutra. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR