Glas Javnosti

SLAVIMO SVECA KOJI JE UČIO LJUDE DA OPROSTE ONIMA KOJU SU IM NANELI NEPRAVDU: Svaki vernik danas treba da uradi OVO

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog Grigorija Niskog 10. januara po crkvenom, a 23. januara po gregorijanskom kalendaru

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetom Grigoriju, episkopu Niskom, svetitelju koji je mnogo učinio za širenje vere i uspostavljanje hrišćanstva kakvog danas poznajemo.

Bio je episkop Nise, mlađi brat Svetog Vasilija Velikog, blizak prijatelj Grigorija Bogoslova.

vaseljenskom saboru. Misli se da je on sastavio drugi deo Simbola vere. Veliki besednik, tumač Svetog pisma, i bogoslov.

U vreme cara Valenta zbačen je s episkopske stolice i oteran u izgnanstvo. Osam godina provede ovaj sveti otac u izgnanstvu trpeljivo snoseći sve bede i sva poniženja. Najzad skonča u dubokoj starosti koncem IV veka preselivši se u Carstvo Božje i ostavši kroz sve vekove na zemlji kao veliko svetilo Crkve.

Glas javnosti / arhiva

foto: printscreen

Srpska pravoslavna crkva slavi ga 10. januara po crkvenom, a 23. januara po gregorijanskom kalendaru.

Svoj život je posvetio štićenju pravde i nevinih, kao i utemeljivanju pravoslavlja u hrišćanstvu, a ljude je učio da pronađu snage za oproštaj onima koji su im naneli nepravdu.

Svaki vernik danas bi trebalo da se pomoli izgovarajući ove reči:

Glas javnosti / arhiva
foto: printscreen


- Bože otaca naših, čini uvek sa nama po Tvojoj krotosti, ne napuštaj nas Tvojom milošću, no njihovim molitvama u miru uredi život naš.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR