Glas Javnosti

PROTESTI I ZASTAVE - STUDENTI POSLALI JASNU PORUKU: Priznajemo samo JEDNU zastavu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na sedmom protestu „Srbija protiv nasilja“ održanom prošle subote u Beogradu bilo je mnogo poruka na brojnim transparentima. Bilo je i zastava. Pored zastava Republike Srbije, vijorile su se i neke druge zastave.

Mogle su se videti, na primer, zastave Evropske unije i Rusije.

Na to su reagovali studenti koji su inače bili veoma aktivni i glasni na protestu i bili na čelu kolone prilikom protestne šetnje od Doma Narodne skupštine ka Mostarskoj petlji i Autokomandi, noseći veliki transparent sa natpisom: Studenti protiv nasilja.

Na kraju protestne šetnje koja je završena kod Autokomande, jedna od studentkinja sa čela kolone je, ne navodeći na koje, odnosno čije zastave misli, poručila:

– Jedina zastava koju je ova grupa nosila je srpska zastava. Neka svako nosi i ističe šta želi, ali ne u ime studenata i grupe Studenti protiv nasilja – rekla je studentkinja, što je propraćeno aplauzom i uzvicima odobravanja okupljenih studenata.

Ovo su još neke od poruka koje su studenti ispisali na transparentima: OVO je za našu decu; Nek uz zvanje ide znanje, ulažimo u obrazovanje; Računajte na nas; Položićemo i ovaj ispit; Ovaj rijaliti još traje; Ovo je zemlja za svu našu decu; Mislim, dakle šetam; Nasilje je slabost, ne snaga...

Podsećamo i na jednu od poruka studenta Pavla Cicvarića koji se na početku sedmog protesta obratio okupljenim građanima sa bine na platou ispred Doma Narodne skupštine:

– Studenti više nikada neće ćutati, reagovaće na svaku nepravdu koja se desi – rekao je Cicvarić.

Šetali smo sedam puta i šetaćemo sve dok se ne ispune svi naši zahtevi, poručili su studenti na kraju sedmog protesta „Srbija protiv nasilja“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR