Glas Javnosti

Pomor vrana u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

igurno ste bar jednom u životu imali "bliski susret" sa vranom.

  Nekima su veoma simpatične zbog svoje natprosečne inteligencije, drugi pak ne mogu očima da ih vide, grozne su im,grakću i napadaju. Vrana je veoma društveno biće i "zahvaljujući" čoveku sve više naseljava gradske četvrti zbog izobilja hrane (čitajte đubreta).

Žive oko 4-5 god. i prave gnezda visoko u krošnjama drveća. Postaju agresivne isključivo zbog podmlatka jer kad ptići prvi put polete obično završavaju u obližnjem žbunju. Tada vrane obleću, grakću i brane. Inače su čistači useva, prirodno ih čiste od insekata, glodara... koji uništavaju letinu. Čovel ih nepravedno optužuje iako njihovo prisustvo donosi mnogo više koristi nego štete.

Da li postoji nešto u ljudskoj prirodi da namerno ubije na stotine ptica (živih bića) a da ni on ne zna zarad čega....ili zna?! Da li su stotine vrana  (mrtvih) slučajnost ili upozorenje.

Pojavio se snimak (negde u Srbiji) gde u manjoj šumi leži na stotine mrtvih vrana u blizini košnica sa pčelama. Pčele žive i zdrave a stotine vrana mrtvo. Šta se to baca po  njivama kad vrana pokljuca i padne mrtva, kakva će nam to pšenica izrasti, kakvi su to pesticidi???



 

Neposredno pre ovog događaja smimljene su i vrane koje kljucale žito koje se uvozi iz Ukrajne i zamislite sve su nađene mrtve pored pruge i vagona odakle su kljucale!!! Inače to žito je namenjeno za zemlje Evrope. Ako je vrana kljucala i uginula, pitam se šta bi se dešavalo sa ljudskim organizmom pri konzumiranju "hleba nam nasušnog"?!

Da li su vrane "mučenice" koje su stradale želeći da se nahrane,da li je slučajnost ili nam je Bog poslao upozorenje...zaključite sami.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR