Glas Javnosti

DŽABE STE SE NADALI: Evo šta je odlučio KRIZNI ŠTAB o PROSLAVAMA NOVE GODINE i OKUPLJANJIMA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sednica Kriznog štaba koja je počela je danas u 16 časova upravo je završena. Na ovom sastanku razgovaralo se o omikron soju korona virusa i merama koje će važiti za predstojeće praznike.

Iz Kriznog štaba su još juče rekli da se pojedini članovi zalažu za uvođenje kovid propusnica koje bi trajale 24 sata i koje bi važile od 31. decembra do 8. januara. Drugi smatraju da je dovoljno da se kovid propusnice uvedu od 16 ili 18 časova tokom istog perioda.

Nakon sednice se obratila ministarka Darija Kisić Tepavčević koja j obrazložila da je analiziran omikron soj korona virusa. Članica Kriznog štaba rekla je da je vidljivo povećanje broja zaraženih u Beogradu.

- Što se tiče predstojećih praznika mere osaju iste. Nije pomereno vreme važenja kovid propusnica. Još će s pojačati kontrola korišćenja kovid propusnica - naglasila je Kisić Tepavčević.

BOKA5764-01_b

Ona je razjasnila da se jeste razmatralo da se pooštre mere za važenje kovid propusnica, ali da se došlo do zaključka da su sadašnje mere dovoljne.

- Moramo sami biti zaineresovani da zaštitimo svoje zdravlje i da poštujemo mere - izjavila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Kako je objasnila uvak je na sednici Kriznog štaba zastupljena diskusija, ali da prvenstveno se gledaju i analiziraju medicinski aspekti. Sada se analizirao efekat kovid propusnica, kao i efekat neuvođenja ranijeg raspusta, analiziralo se i to da idu periodi okupljanja i da to nas plaši, ali verujemo da će se promocijom vakcinacije postići zadovoljavajući dalji efekti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji "podnošljiva" ali da je pitanje dana kada će brojevi novozaraženih početi da rastu zbog pojave novog soja korona virusa omikrona.

BONUS VIDEO: Šokantno uznemirujući intervju prof. dr Danice Grujičić...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR