Glas Javnosti

Leskovačka Hemijska škola uvodi specijalizacije u petom stepenu za frizere: Konkurs raspisan do 10. januara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Hemijsko-tehnološka škola "Božidar Đorđević Kukar" u Leskovcu jedna je od retkih škola u Srbiji i jedina u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu koja je dobila odobrenje Ministarstva prosvete za realizaciju programa specijalizacije u petom stepenu za kreatore ženskih frizura i kreatore muških frizura.

 Konkurs za upis kandidata u školskoj 2023/2024. godini je otvoren i traje do 10. januara 2024. godine, prenosi resetka.rs.

- Mogu se prijaviti svi zainteresovani sa stečenim odgovarajućim srednjim obrazovanjem u području rada Lične usluge i dve godine relevantnog radnog iskustva - navode iz ove obrazovne ustanove. 

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 8 do 13 h u školi ili na telefon 016 282630.

Prateći potrebe tržišta rada i trendove u frizerskoj delatnosti za koju školuje učenike već 20 godina, škola je uvrstila u svoju ponudu ove programe specijalističkog obrazovanja u jednogodišnjem trajanju, koji će, uz angažovanje stručnog kadra škole, omogućiti polaznicima upoznavanje sa najnovijim dostignućima u frizerskoj struci i osposobljavanje za njihovu realizaciju.

“Budući stilisti razvijaće svoje kreativne sposobnosti kroz učenje niza tehnika šišanja, bojenja, oblikovanja i stilizovanja kose”, dodaju iz škole. 

Praktična nastava će se realizovati u školskom frizerskom kabinetu koji je opremljen prema najsavremenijim standardima i partnerskim frizerskim salonima.

Nastava iz ostalih predmeta je konsultativnog tipa i obuhvata teorijsku osnovu frizerske struke, aktuelne tendencije u oblasti stilizovanja kose i praktične aspekte u radu sa klijentima.

Uspešnost u savladavanju programa polaznici će pokazati na ispitima koje će polagati u unapred utvrđenim ispitnim rokovima.


Glas javnosti T02S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR