Glas Javnosti

KAMIONI ČEKAJU I PO 24 SATA: Kolona duga 10 kilometara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poslednjih nekoliko dana na auto-putu na istočnom kraku Кoridora 10 nalaze se kilometarske kolone kamiona. Zbog pojačane kontrole bugarske carine, na graničnom prelazu Gradina na izlaz iz Srbije, odnosno ulaz u susednu Bugarsku, čekaju čak i po 20 sati.

Кolona teretnih vozila na prelazu Gradina ovog jutra duga je 10 kilometara, a na izlaz iz Srbije čeka se skoro 24 sata.

screenshot/instagram

foto: printscreen

Većina kamiona je bugarskih i turskih registarskih oznaka. Vozači su nervozni i nezadovoljni zbog dugog čekanja, posebno u danima kada su jutarnje temperature izuzetno niske.

- I inače su gužve na ovom prelazu, ali ovo sad je baš preko svake granice. Bilo je minus 11 stepeni, ali imamo sistem webasto, pa se grejemo, ali nije lako. Sadašnja situacija je baš loša, ali ona ima rešenje. Potrebno je da se država malo aktivira oko toga - poručuje jedan vozač, u izjavi za RTS.

Vozači navode da su velike kolone i na drugim prelazima, odnosno na Batrovcima, a zatim i u Turskoj.

screenshot instagram

FOTO: printscreen

- U zadnje vreme je to postalo normalno. Postalo je normalno da na granicama mi ispaštamo. Šta možemo promeniti, jedino blokade. Mislim da Bugari prave problem sada, ali ne znam šta je u pitanju - dodaje vozač koji je iz Zagreba krenuo za Bursu.

Nezvanično se saznaje da u carini Srbije rade uobičajeno i da je sporija kontrola na bugarskoj carini osnovni razlog za velike gužve.

U međuvremenu, bugarska carina je saopštila da su, zbog pripreme za pristupanje Bugarske Šengen zoni, pojačane kontrole na svim prelazima. Кontrole će ostati na snazi sve dok Bugarska potpuno ne pristupi Šengenu, navodi se u saopštenju.

Saobraćajna policija zaustavlja kamione na naplatnoj rampi Dimitrovgrad, kako se ne bi pravile gužve u tunelima i kako ne bi bila ugrožena bezbednost putnika u automobilima i autobusima.

Glas javnosti / A06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR