Glas Javnosti

JEDAN KOMENTAR UČITELJICE SVE OSTAVIO BEZ TEKSTA: Oduševila celu naciju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Objava koja je izazvala mnogo komentara!

Rad sa decom kao prosvetni radnik zahteva značajan napor i posvećenost, što je Anđelija, nastavnica iz Srbije, demonstrirala kroz svoje iskustvo. U svojoj ulozi "drugog roditelja", dok radi u osnovnoj školi sa decom koja ulaze u tinejdžerske godine, Anđelija je, kako deli na društvenoj mreži X, primetila da se mnoga deca osećaju kao da nisu prihvaćena ili kao da su "beskorisni teret".

Zbog toga izražava posebno zadovoljstvo kada uspe da promeni njihovo mišljenje o sebi i vidi osmehe na njihovim licima.

- Obožavam da napišem dug komentar uz ocenu detetu koje u pismenom za sebe kaže da se vidi kao beskoristan teret. Podelim vežbanke i gledam lice koje zasija kao malo Sunce. Onda me sačeka posle zvona i kaže: To sam stvarno ja?!. Jesi, dušo, to si ti!" -  napisala je ona.


A na pitanje jednog korisnika šta je to tačno napisala devojčici, nastavnica je odgovorila:

- Ovoj devojčici konkretno da uživam u njenim zapažanjima, da je beskrajno zabavna i da ima slikarsko oko jer vidi ono što promakne drugima. Što je sve istina! Stvarno je takva. I sluša dobru muziku i super se oblači. Nosi Metalika majice i ima dugu, crnu kosu. Kao šećer je! 


Njena objava je izazvala oduševljenje kod mnogih ljudi, koji su istakli da su dugo čekali da čuju nešto tako pozitivno, naročito posle velike tragedije koja se dogodila u maju i koja je duboko potresla Srbiju i okolni region.

"Hvala vam. Ovom društvu posle tragedija koje su se dogodile ste neophodni", "U odnosu na roditelje, vi ste naš partner i neko ko nam pomaže da sačuvamo decu u ovom ludom društvu. Vi ste pre osim toga, žena, majka i prosvetni radnik sa dušom. Verujte mi, kao roditelju 15-godišnjaka, trebate nam baš takvi kakvi ste", "Prelepo je da na Iks-u imamo prosvetu koja voli decu. Hvala vam", "Vi ste pravi nastavnik, ali onaj baš pravi, koji voli svoj poziv i uživa u njemu. Znam da svako jutro krenete na posao sa radošću", glasili su samo neki od komentara ispod objave nastavnice.

Deca samo žele da budu prihvaćena

Ona se još jednom javila, te na pitanja da li možda zna zašto se deca osećaju usamljeno i utučeno odgovorila:

"Vrlo je prosto. Oni vape da budu prihvaćeni od svojih vršnjaka i umesto da su opušteni, oni se trude da budu neko drugi, a ne ono što jesu... Kad tako nešto primetim, onda se mučim, tražim signale, poruke, pitanja koja dete postavlja ćutke. Obično ih nađem i obično je dovoljno malo utehe. Zapravo, od viška ljubavi glava ne boli. Važi za sve, i ljude i decu. Ne može da omane", zaključila je.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR