Glas Javnosti

Čudo na Zlatiboru, invazija poskoka used zime: Iskusni planinari nikada nisu videli ovoliki broj zmija (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pored poskoka, koji su ovog januara izmileli u kanjonu Krvavca, Ljiljana Vasić kao planinarski vodič nije iznenađena ni šarkama koje su ovih dana izmilele kad im vreme nije

Sunčano i toplo vreme često zbunjuje biljke, pa tako imamo trešnje i šljive koje cvetaju usred decembra, ali zbunjuje i životinje pa sve ređe imamo medvede i zmije koje upadaju u duboki zimski san. To potvrđuje i primer koji stiže sa Zlatibora kada su planinare iznenadili neobični gosti za ovo doba godine.

- U organizaciji PD Tornik Čajetina na čelu sa Markom Džambasovićem našli smo se na kanjonu Krvavca, rečice koja se uliva u Uvac , na jugozapadnoj strani planine Zlatibor. Lepo vreme izmamilo je i nezvane goste, poput zmija,koje su svojom pojavom u januaru ipak iznenadile iskusne planinare. Zmija u kanjonu ima tokom cele godine i ovaj kanjon je među planinarima poznat po tome , ali zaista nismo očekivali da ih ima u januaru, kada je vreme njihove hibernacije, rekla je za RINU Ljiljana Vasić, članica PD Bukulja Aranđelovac.


Foto:printscreen/youtube

Ona dodaje da svi koji su se našli na ovom izletu su planinari sa dugogodišnjim iskustvom, ali prvi put su videli ovoliko zmija u januaru. 

Pored poskoka, koji su ovog januara izmileli u kanjonu Krvavca, Ljiljana Vasić kao planinarski vodič nije iznenađena ni šarkama koje su ovih dana izmilele kad im vreme nije.

- Planinarski sam vodič i nisam iznenađena zmijama na Ostrvici gde je veliki broj legla ovih gmizavaca, ali svakako jesam poskocima u januaru, kao i šarkama kojih ovih dana itekako ima u predelu Sirogojna, dodaje Vasićeva.

Glas javnosti /D03S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR