Glas Javnosti

VERUJE SE DA PRIVLAČI POTOMSTVO: Evo zašto je najbolja biljka za porodični dom

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Iako možda nešto nije naročito lep, fikus je višestruko korisna ukrasna biljka.

Sobne biljke imaju višestruku korist, ulepšavaju prostor, daju mu pozitivnu energiju, osvećežavaju ga  i čiste vazduh. Međutim, jedna biljka se posebno izdvaja iako nije nešto naročito lepa i nije omiljena dizajenrima enterijera - fikus.

Fikus je prepoznatljiv po svojim velikim zelenim listovima, najpoznatiji je to primer za zeleno sobno bilje čija boja zavisi od vrste fikusa. Odličan je pročišćivač vazduha, uklanja većinu zagađivača u vazduhu, posebno opasnih formaldehida, pišu Novosti.

Ova korisna biljka nema samo čarobnu medicinsku svojstva, već i pozitivno utiče na energiju sobe.

U antici, ljudi su primetili da stanovnici tih kuća u kojima postoji fikus, vrlo retko bolesni, ili imaju bolesti u laganom obliku. Ova biljka doprinosi divnom raspoloženju i čisti energiju doma od besa i anksioznosti.

Fikus ima smirujući efekat

Fikus je jednostavno potreban onim parovima koji dugo vremena ne mogu imati decu. Ako se ova biljka pojavi u kući kod žene bez dece, tada će u bliskoj budućnosti sigurno zatrudneti.

Ako ga stavite kod kuće u kuhinju, njeni vlasnici nikada neće doživeti nedostatak proizvoda. Što je biljka  viša, što će se više dobrobiti doneti.

NEĐO BELI MAG: ŽIV JE MATEJ, ALI GA KRIJU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR