Glas Javnosti

Verovali ili ne? U ovoj zemlji je zabranjeno puštati vodu u toaletu nakon 22h

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Svi znamo da kućni red zavisi od zgrade do zgrade, i ume da bude poprilično rigorozan. Međutim dok se na spisku zabranjenih aktivnosti u određeno doba dana mogu naći građevinski radovi, žurke, sviranje instrumenta ili usisavanje, u Švajcarskoj su otišli i par koraka dalje u zahtevima.

Naravno, niko ne može da vas spreči da koristite toalet usred noći. No nakon obavljanja nužde nemojte puštati vodu za sobom. Ili je to barem slučaj ako živite u iznajmljenom stanu sa tankim zidovima u Švajcarskoj.


U većini pravilnika u stambenim zgradama u Švajcarskoj stoji da moramo da poštujemo kućni red i da ne smemo da uznemiravamo komšije u periodu od 22 sata uveče do 7 sati ujutro. E sad, taj kućni red zavisi od zgrade do zgrade, a spisak zabranjenih aktivnosti varira i zavisi o debljini zidova u objektu, broju stanova i profilu stanara.

Ako živite u zgradi s tankim zidovima, pored svih regualrnih buka koje pravitem može biti uvršćenja i buka koju pravite prilikom puštanje vode u WC-u.

Na internetu kruže priče kako je to pravilo o zabrani puštanja vode u toaletu nakon 22h urbana legenda i da nema mnogo veze sa stvarnošću, a pogotovo ako živite u stanu sa više ljudi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR