Glas Javnosti
posta

VENČANJE KAKVO ČAK NI SUD NE PRIZNAJE: Čine sve da DOKAŽU da su SUPRUŽNICI

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Zvanične norme ne priznaju njihov brak.

Mnogi provedu celo detinjstvo sanjajući o tom danu koji doživljavaju kao najvažnijim u životu, ali kao što su naučili Bugarka i Turčin iz Duizburga, ipak je bitno kako je brak sklopljen.

Oni su izrekli sudbonosno “da” preko videopoziva internet stranice američke savezne države Juta, što je overio i službenik, te brak proglasio nezakonitim. Bugarka i Turčin su potom podneli zahtev za slobodnim kretanjem unutar Evropske unije, što bi im dalo i pravo boravka u Nemačkoj, piše Fenix-magazine. No, njihove planove poremetila je imigracijska kancelarija Grada Duizburga koja im nije odobrila zahtev.

Slučaj je zatim završio na sudu, a sudije su odlučile da brak u Nemačkoj nije valjan jer nije sklopljen lično i pred matičarom, piše Objektiv.
"Međunarodno privatno pravo to ne može zameniti jer nijedno od mladenaca nije bilo u Juti kada su položili bračne zavete, već u Duizburgu" - napomenuo je sudija.

Nije poznato zašto se par nije venčao u Nemačkoj, a mlaadenci mogu da podnesu žalbu protiv te odluke Višem upravnom sudu nemačke Savezne države Severna Rajna-Vestfalija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR