Glas Javnosti

Venčali se nakon 60 godina "ZAKAŠNJENJA" (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Šest decenija nakon što su njihovi roditelji raskinuli vjeridbu, par iz Engleske pronašao je jedno drugo te su se venčali nakon 60 godina "zakašnjenja".

Len Olbrajton (79) i Žanet Ster (78) imali su izuzetno težak put do svog venčanja, ali oboje su srećni što su to ipak uspeli u toj nameri.

Par se prvi put upoznao 1963. godine kada je Len imao 19, a Žanet 18 godina. Radili su kao medicinski tehničari u bolnici St Marys u Njuportu u Engleskoj i zaljubili se na prvi pogled.

Ubrzo je Len zaprosio Žaneti ona je pristala. Međutim, tada je dob za pristanak bila 21 godina, a Žanet je bila tri godine premlada. Njeni roditelji prekinuli su planirano venčanje, a Len je dobio srceparajuće pismo u kojem je otkazana veridba.Tokom narednih 50 godina, Len se oženio ženom u Australiji, imao troje dece, razveo se i preselio u Stivenedž gde je radio kao okružni medicinski tehničar.

Žanet je u međuvremenu ostala na ostrvu Vit da bi postala i medicinska sestra, a zatim se udala za mornaričkog oficira i dobila dvoje dece.

Bila je u penziji i još uvek sa svojim mužem kada je Len odlučio da je pronađe.

"Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili da li ću je uopšte videti. Otišao sam u nedoumici. Nije je bilo lako pronaći, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro", nisam očekivao ništa drugo, ispričao je prenosi Metro.


"Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje baštenske ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega u to vreme", kazala je Žanet.

Tada je svog bivšeg verenika ispratila i rekla svom mužu da je stranac.

Međutim, dve godine kasnije, Žanetin muž je umro od raka, a ona se obratila Lenu koristeći adresu koju je naveo na božićnoj čestitci godinu ranije.

Nakon toga, 2018. godine pristala je da se preseli u Stivenedž da živi sa njim, a prošle godine Len je ponovo kleknuo i zamolio je da se uda za njega. Njihovo venčanje održano je 11. februara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR