Glas Javnosti
posta

VELIKI MALERI U SELIMA KNIĆA: SA SVADBE UKRADENO 23.000 EVRA, A JEDAN MLADOŽENJA POBEGAO DOK JE MLADA BILA KOD FRIZERA!

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Ni najstariji domaćini u selima šumadijske optine Knić ne pamte da ih je, u samo tri nedelje razmaka, zadesio veći baksuzluk, pa da im za ovaj vikend sa svadbe lopovi ukradu oko 23.000 evra od svadbenih poklona dok je trajalo venčanje, kao i da im je pre tri nedelje iznenada otkazano veliko svadbeno veselje, jer se posle naizgled bezazlene svađe mladenaca, pobegao motorom za Beograd.

Naime, u nedelju u selu Borač kod Knića, kako saznaje Glas javnosti, dok je trajalo svadbeno veselje kod ovde ugledne porodice Marković, nestalo je oko 23.000 evra od svadbenih poklona. Osnovano se sumnja, kako je i prijavljeno policiji, da se pljačka dogodila u trenucima dok su domaćini i zvanice prisustvovali činu venčanja, a da za to vreme niko nije pazio na sobu gde su bili smešteni svadbeni pokloni i koverte sa novcem namenjene mladencima.

Prema nezvaničnim informacijama, kako sazanajemo, pored novčanica od svadbenih poklona nestao je, takođe, novac koji su domaćini Markovići pripremili za troškove veselja. Ovaj detalj krađe, koja se najverovatnije desila oko podneva, upućuje da su lopov ili više njih odlično znali  šta se i gde nalazi u sobici sa povećom količinom novca.

Kako u Boraču “slabo” radi mesna kancelarija obratili smo se jednom od najupućenijih ljudi u tim krajevima, Dejanu Miloševiću, predsedniku lokalne turističke organizacije.

-Vrlo neprijatnja situacija za ovde uglednu familiju Marković, za oca Dalibora i sina Marka, mladoženju sa ove svadbe. Običaj jeste da neko od starijih ostane u kući, dok su ostali na venčanju, tako se konkretni detalji još ne znaju, čujemo da policija intezivno radi na  rasvetljavanju ovog slučaja. Njihova porodična kuća je tek 50 metara od glavnog puta, tako da je na mestu gde uvek ima ljudi, što će verovatno pomoči u istrazi. Realno, više je ovo bruka za sve ljude ovde, jer što se novca tiče to Markovićima sigurno neće biti veliki problem, jer oni godina uspešno rade u Austriji i lako će nadoknaditi ovaj iznenadni gubitak - priča za Glas javnosti  Dejan Milošević, jedan od najpoznatijih meštana Borača. 

Zaista nepotrebna bruka za meštane Borača,  koje pripada šumadijskog opštini Knić, a prema zadnjem popisu ima oko 600 stanovnika. Nije ni istorijski nepoznat, jer se pominju u srednjem  veku kao grad - urvrđenje u vreme Vizantije, a dograđivan je i završen u vreme dinastije Nemanjića. Mnogi ne znaju da se u ovom živopisnom mestu snimane poznate televizijske serije „Moj rođak sa sela“ i “Nemanjići - rađanje kraljevine”. Takođe, kako nas podseća Dejan Milošević, koji brine u razvoju turizma u ovom kraju, Borač je poznat i po tradicionalnim  "Petrovdanskim pesničkim susretima".

Inače, pre samo tri nedelje, i obližnje selo Čestina, u knićkoj opštini, potresao je veliki skandal, opet, u vezi svadbenog veselja. Predviđeni mlada i mladoženja, koji inače žive i rade na dobrim pozicijama  u Beogradu, a i odavno žive zajedno, odlučili su da se venčaju u njenom rodnom  selu i naprave veliko veselje. Ali što se kaže, ni ovde đavo nije spavao, pa su se mladenci izgleda  žestoko posvađali u subotu, dan pred svadbu, a mladoženju je to očigledno više pogodilo, pa je dok je mlada otišla da sređuje frizuru, na motoru, sa drugom, pobegao za Beograd!

Vest o iznenadnom otkazivanju ove svadbe je posebno  odjeknula po knićkim selima jer je dugo pripremama, postavljeno je i nekoliko velikih šatora, nedeljama je sređivana okolina, pozvano je nekoliko stotina gostiju…Pre kobne svađa mladenaca, kako čujemo, u subotu se  mlada oblačila u venčanicu, za probna i uvodna slikanja i snimanje…

Ipak, prema poslednjim informacijma do kojih je došao Glas javnosti, nestašni maldenci su se pomirili i da će se svadba u Čestinu, ipak, deseti ovog leta. A i izvor ove vesti je pouzdan i  dobro obavešten u ovim  krajevima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR