Glas Javnosti

Ublažavanje efekata klimatskih promena važnije nego ikad

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Bivši potpredsednik SAD Al Gor i organizacija "Projekat klimatska realnost" koju je osnovao i kojom predsedava, organizuju prvi, globalni on lajn seminar od 18. do 26. juna ove godine, posvećen edukaciji budućih aktivista pokreta protiv klimatskih promena, saopšteno je na sajtu ove organizacije.

U radu ovog prvog on line seminara učestvovaće polaznici i predavači iz celog sveta s ciljem da se budući aktivisti i donosioci odluka obuče kako da se praktično, efikasno i multidisciplinarno upuste u borbu protiv klimatskih promena.

"Pandemija nam je pokazala tmurnu sliku sveta koji nije bio pripremljen da na pravi način odgovori na globalni smrtonosni izazov i pretnju. Kada je reč o klimatskim promenama, ta slika bi bila praćena masivnim i razarajućim promenama u globalnoj ekonomiji, javnom zdravlju i svim ostalim aspektima našeg života", ukazao je Al Gor.

"Ali tokom pandemije smo mogli da vidimo i neverovatnu sposobnost međunarodne zajednice da se ujedini i otkloni jednu ozbiljnu pretnju, vođena idejom o oporavku i boljoj budućnosti", ocenio je Gor.

Tokom 8-dnevnog, on line seminara polaznici će pratiti obiman program - uvodne govore Ala Gora, panel diskusije, projektne zadatke i predavanja na teme o javnom zdravlju, globalnoj ekonomiji tokom kriznih perioda i korišćenju alternativnih energetskih resursa.

Od 2006. godine Gorova organizacija "Projekat klimatska realnost" obučila je 21 hiljadu eksperata za klimatsku realnost iz 154 zemlje.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR