Glas Javnosti

U OVOJ ZEMLJI JE NEPRISTOJNO DOĆI NA VREME NA DOGAĐAJ: Neobični običaji koji će vas zbuniti

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

U većini zemalja, ako nekome isplazite jezik, ljudi će pomisliti da s vama barem nešto nije u redu. Štaviše, u Indiji, na primer, ovaj gest pokazuje bes...

U većini zemalja, gest isplaživanja jezika može izazvati različite reakcije, a u Indiji se često tumači kao izraz besa. Međutim, na Tibetu, isplaživanje jezika ima sasvim drugačije značenje – koristi se kao gest poštovanja i pozdrava.


Različite kulture imaju svoje specifične običaje koji mogu zbuniti putnike. Na primer, u Južnoj Koreji, tradicija nalaže da se obrok ne započinje pre nego što najstarija osoba za stolom počne jesti. Ovo pravilo poštovanja prema starijima ima snažan uticaj na društvene interakcije.

U Tajlandu, treba izbegavati dodirivanje glava ljudi, jer Tajlanđani veruju da je glava mesto gde se nalazi duša. Ovaj gest, iako prijateljski namere, može se tumačiti kao nepristojan i uvredljiv.


U Francuskoj, poklanjanje određenih vrsta cveća može imati posebna značenja. Na primer, ljiljani se često povezuju s pogrebnim ceremonijama, dok se u Italiji krizanteme rezervišu za tužne prilike.

U Kini, odbijanje poklona tri puta pre nego što ga prihvatite smatra se izrazom skromnosti i pristojnosti. Ovo je deo kineske kulture koja naglašava važnost pravilnog ponašanja u društvenim interakcijama.


Meksiku, kasnjenje na sastancima smatra se uobičajenim i nepristojnim je stići na vreme. Ova navika je delimično rezultat izazova s javnim prevozom i opuštenijeg načina života.

Na Bliskom istoku, ispijanje kafe može biti ritual. Gostoljubivi domaćini često će dopunjavati šolje, a pretrčavanje šolje ili njen položaj može signalizirati da ste završili s pijenjem.

Ovaj vodič nudi pregled različitih kulturnih običaja, pomažući putnicima da se prilagode i izbegnu nesporazume tokom svojih međunarodnih susreta.


Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR