Glas Javnosti
posta

Trikovi za skidanje fleka sa odeće

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Neprijatne fleke na odeći možete da očistite prirodnim putem.

Kisela voda briše tragove sladoleda na odeći, glicerin pomaže u uklanjanju fleka od krema za sunčanje kao i onih od kečapa, a deterdžent otklanja masne mrlje.

MASNE FLEKE I HLADNA VODA NE IDU ZAJEDNO
U uklanjanju masnih mrlja treba izbegavati vodu zato što će fleka postati još tvrdokornija. Dovoljno je odeću okrenuti naopačke i na mrlju naneti sredstvo za uklanjanje fleka ili obični deterdžent za pranje sudova.

TRAGOVI DEZODORANSA
Žute mrlje od dezodoransa će ukloniti topla voda pomešana s dve tablete za čišćenje zubne proteze. Nakon 30 minuta natapanja odeću treba isprati i oprati u veš mašini. Suve tragove dezodoransa na odeći uklanjanju vlažne maramice, ali i klupko najlonki. Sitna vlakna iz najlonki brišu mrlje i sakupljaju ostatke dezodoransa.

SLADOLED
Odeću isflekanu sladoledom treba odmah da natopite kiselom ili običnom hladnom vodom i operite u mašini.

 

KEČAP
Na mrlje od kečapa nabolje nanesite dečji puder i pustiti da se osuši. Iščetkajte i operite kada se osuši. Kod fleka od paradajza i kečapa pomaže i mešavina vode i glicerina u odnosu 1:1. Odeću pokvasite i pustite da odstoji pa operite. Odlično rešenje je i deterdžent za pranje sudova.

TRAVA
Za mrlje od trave najbolje rešenje su sirće i belance. Belance umutite, nanesite na mrlju, utrljajte pa isperite. Najbolje čisti mrlje na beloj tkanini, a sirće je odličan za one tvrdokorne. Dovoljno je da na isflekani deo tkanine utrljati mešavinu alkoholnog sirćeta i vode. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim operite odeću deterdžentom.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR