Glas Javnosti

ТОП САВЕТИ ЗА УРЕЂЕЊЕ ВАШЕГ ДОМА, ОТАРАСИТЕ СЕ НЕПОТРЕБНИХ СТВАРИ И ВИ ЋЕТЕ СЕ ОСЕЋАТИ БОЉЕ ( ВИДЕО)

Zanimljivosti
Autor:

Ко каже да је само пролеће доба кад избацујемо вишак ствари и правимо ред у дому? Јесен може бити право време да избацимо нагомилане ситнице и дозволимо простору да продише пред зиму.

Истраживања показују да је чак 70 одсто људи незадовољно нередом у кући, али да се не хвата укоштац са њим јер не зна одакле да почне. Као и у осталим стварима, и овде је најбоље направити мали корак.

Крените од ситница, на пример фиока. Тек кад њих средите, наставите са полицама, комодама. Ситни кораци ће вас мотивисати да идете даље и нећете имати осећај да вас ствари преплављују.

Кад стигнете до гардеробера, будите сурови. Најважније питање које треба себи да поставите је да ли вам је нешто потребно. Често ствари држимо “за сваки случај” и тако само сакупљају прашину.

Стручњаци предлажу да се придржавате “правила годину дана”, што значи да ако нешто нисте носили 12 месеци, проследите даље. Ако вам је тај принцип превише строг, уведите правило “две године”.

Вишак ствари дајте у хуманитарне сврхе или на рециклажу, осећаћете се боље. Ствари које су вам остале сложите у вакуум кесе, јер оне штеде простор.

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ Новости/ од 06.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR