Glas Javnosti

Toblerone uklanja čuvenu planinu sa pakovanja

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Toblerone će ukloniti planinski vrh Matterhorn, sa svoje ambalaže nakon što se deo proizvodnje čokolade preseli iz Švajcarske u Slovačku.

Poznata planina u obliku piramide, koja odražava alpski vrh, biće podvrgnuta rekonstrukciji. Američka firma Mondelez saopštila je da će slika planine od 4.478 metara biti zamenjena drugim vrhom.

Iz Švajcarske navode stroga pravila o “švajcarstvu”, koja kažu da se neki proizvodi ne mogu koristiti ni promovisati nacionalne simbole ako nisu isključivo proizvedeni u Švajcarskoj.

Mondelez, je saopštio da premešta deo proizvodnje izvan zemlje kako bi “odgovorio na povećanu potražnju širom sveta i kako bi razvijao brend Toblerone za budućnost”.


Rečeno je da će njegovo novo pakovanje sadržavati “izrazito novo pismo Tobleronea i logo koji crpi daljnju inspiraciju iz Toblerone arhive”.

Toblerone, čokolada u obliku planine napravljena od švajcarskog mleka sa medom i nugatom od badema, prvi put je puštena u prodaju 1908. godine u Bernu, glavnom gradu Švajcarske.

Međutim, tek 1970. godine na njegovoj ambalaži debitovala je silueta Matterhorna, a pre toga su bili Bernski medved i orao, navodi se na web stranici Toblerone.


Mondelez je rekao da je Bern “važan deo naše istorije i da će to biti i u budućnosti”.

Godine 2016. Toblerone je izazvao kontroverzu promenom dizajna čokoladice kako bi razmaknuo prepoznatljive trouglaste komade u pokušaju da smanji troškove.

Nakon mnogo kritika, kompanija se vratila u prvobitni oblik dve godine kasnije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR