Glas Javnosti

TikTok menja svačije navike: Evo kako je društvena mreža promenila svakodnevne navike

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kako je došlo do kolektivnog dogovora da u 2024. godini donosimo svesnije i održivije odluke, to onda podrazumeva određene promene u modnim, beauty, ali i svakodnevnim odlukama u našem životu.

Međutim, s obzirom da je i ostatak interneta dobio memo, u poslednje vreme svedočimo porastu tema i sadržaja koji se tiču donošenja boljih odluka i njihovoj primeni u svakodnevnoj praksi. Upravo jedan takav video prikupio je više od milion i po pregleda za manje od nedelju dana, a u pitanju je takozvano "pravilo 9 dolara" rule iza kojeg stoji TikTok kreatorka Isabelle Koritsas.
Kako glasi pravilo 9 dolara?

Takozvano "pravilo 9 dolara" je zapravo filozofija kojom se vodimo kada razmišljamo o različitim predmetima, bilo odevnim ili u našem domu, koje imamo želju da zamenimo, odnosno da ih se otarasimo, misleći da su ispunili svoj životni vek. To mogu biti različiti džemperi ili trenerke kojima su se stvorile grumuljice, torbica kojoj se pokidao kaiš ili nešto potpuno treće. Međutim, pre nego što odlučimo da te stvari bacimo i zamenimo kupovinom novih komada, potrebno je samo da se zapitamo da li ovo pravilo može da ih „spasi“.


Kako TikTok kreatorka koja stoji iza ovog pravila nalaže, većinu problema ovog tipa najverovatnije možemo rešiti za ispod 9$ . U ovim slučajevima, možemo pronaći skidač grmuljica koji će potpuno obnoviti naše odevne komade, kao i odneti torbicu kod majstora da zameni kaiš. Najčešće, ono što ćemo shvatiti jeste da tim predmetima nije istekao životni vek, već da im je bilo potrebno samo malo nege i ljubavi za njihovu obnovu, i još mnogo, mnogo korišćenja.

U nastavku pogledajte TikTok video koji je započeo ovaj i više nego potreban razgovor, a mi vas snažno podstičemo da razmislite šta u vašem domu ili ormaru može biti spašeno uz ovo jednostavno pravilo.
Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR