Glas Javnosti

TEST OD SAMO TRI PITANJA: FROJDOV test koji će otkriti mnogo o vašoj LIČNOSTI, TAJNAMA I ŽELJAMA!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Pripremite papir i olovku i odgovorite na ovaj kratak test koji sadrži tri jednostavna pitanja, a odgovori mogu otkriti mnogo o vašem unutrašnjem biću, ličnosti, pozitivnim osobinama i manama.

Til Svon, motivacioni govornik i duhovni učitelj, na nekoliko svojih seminara pričala je o zanimljivom psihološkom testu od samo tri pitanja. Test je originalno osmislio Frojd, jedan od najcenjenijih, ali i najkontroverznijih naučnika 20.veka. Dva rada su obeležila njegovu karijeru - razotkrivanje misterije ljudskog sna i nalaženje ključa za podsvest. Bavio je i relacionom psihologijom koja se zasniva na tome da bez obzira iz koje kulture potičete, svi ljudi na isti način povezuju određene stvari. 

Ovaj test relacione psihologije naziva se 'Upoznaj se' i sadrži tri kratka, jednostavna pitanja, a odgovori mogu otkriti mnogo o vama, prijateljima ili partneru.

Važno je da iskreno odgovorite na pitanja i nikako ne čitate rešenja pre nego što zapišete odgovore.

Budite potpuno iskreni i kao odgovor napišete prvu stvar na koju pomislite.

Sada uzmite olovku i papir i odgovorite na sledeća 3 pitanja:

1. Koja je vaša omiljena boja i tri duboka razloga zašto ste baš nju izabrali, odnosno koje emocije, osećanja, stanja i situacije vas asociraju na ovu boju. Na primer, ne treba da pišete da volite plavu jer je boja neba i mora, već šta ta boja predstavlja za vas lično (npr. volim plavu jer me podseća na beskonačnost).

2. Koja je vaša omiljena životinja i tri duboka razloga zašto ste nju izabrali.

3. Koji je vaš omiljeni oblik vode i tri duboka razloga zašto (pod oblikom podrazumevamo nešto poput snega, leda, kiše, vodopada...)

Zapišite odgovore i u nastavku teksta pogledajte rešenja.

 

 

 

Rešenja:

1. Vaša omiljena boja predstavlja istinu kako vidite sebe, odnosno kako posmatrate svoju ličnost.

2. Omiljena životinja govori o tome šta očekujete od svog idealnog partnera, odnosno kakve osobine i karakterne crte želite da on poseduje.

3. Omiljeni oblik vode govori o vašoj percepciji na sopstvenu seksualnost i o načinu na koji posmatrate seks.

Ova igra nije samo zabavni kviz, već i vežba koja nam može pomoći da otkrijemo aspekte svoje ličnosti kojih još nismo svesni. Kroz podsvest se dublje i bolje upoznajemo i povezujemo sa sobom, što je izuzetno značajno za naš duhovni i emotivni razvoj.

Uradite ovaj test sa ljudima iz svog okruženja, kolegama na poslu, prijateljima, zabavite se i otkrijte nešto novo o njima.

 

(Glas javnosti/Lovesensa)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR