Glas Javnosti

TESLA OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA POSLE SMRTI: Opisao je DO DETALJA, ovo čovečanstvo još NIJE ČULO

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti / espreso

On se bavio duhovnošću i tvrdio da je Biblija pozitivno uticala na njega u ranim danima.

Naime, Nikola Tesla nije svoje razmišljanje ograničavao samo na eksperimentalnu fiziku.

„Dar mentalne moći dolazi od Boga, Božanskog Bića, i ako koncentrišemo svoj um na tu istinu, postajemo u skladu sa ovom velikom moći. Moja majka me je naučila da svu istinu tražim u Bibliji; stoga sam narednih nekoliko meseci posvetio proučavanju ovog dela.“

Istina je da je Tesla bio daleko ispred svog, ali i našeg vremena. On je predvideo bežični prenos energije, internet, robote, automobile koji se sami voze i pametne telefone.

Ali šta je mislio o smrti?

„Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem strah od nje nestaje. I zapamtite: nijedan čovek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svetlost i kao takav i dalje postoje. Tajna je u tome što se ove svetlosne čestice vraćaju u prvobitno stanje.

Vratiti se na jednu od prethodnih energija. Hristos i neki drugi su znali ovu tajnu. Tražio sam kako da sačuvam ljudsku energiju. To je jedan od oblika svetlosti. Duša je jednaka vrhovnoj nebeskoj svetlosti. Nisam to tražio za sebe, već za dobro svih. Verujem da će moje otkriće učiniti život ljudima lakšim i podnošljivijim i usmeriti ih ka dugovnosti i moralu.“

Tesla je objašnjavao kako je prvo postojala energija, a zatim materija. I sva ta materija je rođena iz večne energije svetlosti: od zvezda planeta, od čoveka i svega ostalog u Univerzumu.

„Sve što živi je u dubokoj i divnoj vezi: čovek i zvezde, amebe i sunce, srce i kruženje beskonačnog broja svetova.“

Naše pamćenje zavisi od toga: sve što smo jednom videli, čuli ili pročitali ostaje sa nama u obliku čestica svetlosti. Stvetlost takođe objašnjava kako funkcioniše naš moza i prema Tesli, šta se dešava nakon smrti, piše medium.com.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR