Glas Javnosti

Teško vam je da nađete odgovarajući grudnjak? Evo male pomoći u potrazi

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Verovali ili ne, mnoge žene ne umeju da odrede pravu veličinu i oblik kada kupuju brushalter. Ovaj odevni komad je istovremeno i omražen i obožavan i potreban i nepotreban, ali često obavezan.

Stručnjaci kažu da dobar grudnjak nećete ni da primetite, dok će loš da vam upropasti dan.
Upravo zato je izuzetno važno da pronađete odgovarajući grudnjak za sebe, i to za sve potencijalne situacije za koje bi mogao da vam zatreba.

Tek svaka peta žena nosi svoj broj grudnjaka

Možda vam se čini šokantno, ali britanski lanac prodavnica donjega rublja "Boux Avenue" je sproveo istraživanje na 41,380 žena i dokazao kako tek 19% žena nosi odgovarajuću veličinu grudnjaka.

 

Jednako tako ne čudi da u ormaru možete da imate 20 grudnjaka, a da nosite samo dva. Jedan od razloga za to nije samo neudobnost ili loše stajanje modela, već i činjenica da bi trebalo da imate grudnjak za svaku priliku, ali i za različite dane u mesecu. Možda su vas jednom perfektno izmerili u prodavnici, ali vaše grudi se menjaju, pa nije čudno da češće treba da menjate i grudnjake.


Šta znače brojke i slova na grudnjaku?

Tradicionalna veličina grudnjaka iskazuje se u brojkama i slovima. Brojka označava veličinu trake grudnjaka, koja je ujedno i mera vašega tela odmah ispod grudi, preko rebara, a slovo označava veličinu vaše korpe.
Iako je moguće da se izmerite kod kuće, kvalitetno merenje možete da dobijete i u prodavnicama donjeg veša. Prodavačice zaista retko kada greše u merenju, a ono što morate da imate na umu jeste da različite korpe i drugačije pristaju, pa da utoliko vaša mera može i da varira.

 

Najčešće greške pri izboru brushaltera

- Niste se izmerili kod kuće ili potražili pomoć u merenju u odgovarajućoj radnji
- Birate grudnjak čije se naramenice urezuju u telo ili stoje previše labavo
- Traka za kopčanje grudnjaka stoji vam iznad nivoa grudi
- Spona između korpe nije naslonjena na kožu
- Grudi se prelivaju preko korpe grudnjaka prema napred ili sa strane
- Korpe vam se urezuju u telo
- Traka od grudnjaka ne leže ispod grudi
- Korpe vam plivaju na grudima
- Korpe su napola prazne
- Grudnjak možete da zakopčate samo na najširoj kopči na traci
- Grudnjak se pomera kada ruke dignete u vazduh
- Grudnjak bez naramenica vam klizi niz prsa
- Grudnjak se pomera kada se nagnete prema napred
- Grudi ispadaju iz korpe kada se nagnete prema napred
- Traka od grudnjaka vam se urezuje u leđa

Pronađite vašu meru trake grudnjaka

Traka grudnjaka predstavlja meru opsega vaših rebara, tačno ispod vaših grudi. Upravo je traka grudnjaka zaslužna za držanje vaših grudi, a ne naramenice. Zato je važno da je traka veličine vaše idealne mere. Veličine mogu da variraju od oko 70 cm naviše, a ova brojka ključna je za dalje određivanje veličine grudnjaka.

Preporučuje se da kupujete traku grudnjaka koju možete da zakačite na najužu dužinu grudnjaka, kako biste grudnjak mogli da nosite i kada se lagano opusti. Ovaj savet najviše će odgovarati ženama sa manjim grudima, koje mogu da podnesu i manje veličine grudnjaka bez previše problema, dok će žene s većim grudima svakako smetati manja traka jer će im se urezivati i neće im dati adekvatan osećaj podrške.


Ako imate veće grudi i osećate se prijatnije u malo većoj traci grudnjaka, odaberite nju. Ipak, pripazite da vam traka stoji savršeno uz telo, nigde ne sme da se odvaja od tela jer to znači da je ipak malo prevelika. Idealna mera jeste kada ispod trake grudnjaka možete da zavučete dva prsta, međutim osećate otpor!

Potražite vašu meru veličine korpe

Mera korpe ne znači da imate male ili velike grudi! Naime, široka traka sa A korpom može da bude i veća od male trake s D korpom.

Ukratko, veličina korpe je mera veličine trake korpe i opsega vaših grudi tačno na visini preko bradavica. Ta mera je najčešće 12 cm veća od veličine trake grudnjaka, pa tako birate odgovarajuću korpu.

Poslužite se i primerenom tablicom:

- 12 do 14 centimetara, odgovaraju vam A korpe
- 14 do 16 centimetara, odgovaraju vam B korpe
- 16 do 18 centimetara, odgovaraju vam C korpe
- 18 do 20 centimetara, odgovaraju vam D korpe
- 20 do 22 centimetara, odgovaraju vam E korpe
- 22 do 24 centimetara, odgovaraju vam F korpe

Dakle, ako je vaša mera trake grudnjaka između 73 i 78 cm, odgovaraće vam mera 75. A, ako je mera vaših grudi 14 do 16 cm veća od trake grudnjaka – vaša idealna korpa je B. Međutim, treba imati na umu i tzv sestrinsku veličinu, koja vam omogućuje menjanje između veličina korpe, bez da one deluju preveliko.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR