Glas Javnosti

TAJSONOV MEČ KAO DOKAZ PUTOVANJA KROZ VREME: Pogledajte šta drži čovek u publici 1995. godine! (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Da li je povratnički boks meč Majka Tajsona protiv Pitera Meknilija iz sada već davne 1995. godine konačan dokaz da je putovanje kroz veme moguće? Detalj iz publike sa tog meča uzburkao je duhove i pokrenuo teoretičare zavere.

Neverovatna, ali zanimljiva teorija kao pošast širi se internetom - arhivski snimak bokserskog meča Majka Tajsona i Pitera Meknilija navodno pokazuje da je putovanje kroz vreme moguće.

Kako piše LadBible.com, mnogi veruju da je kamera tog 19. avgusta 1995, na Tajsonovom povratničkom meču posle boravka u zatvoru, u publici snimila osobu koja slika borbu pomoću pametnog telefona napravljenog tek 17 godina kasnije. Naravno, dokaza da je zaista tako na lošem snimku nema, a u tom trenutku postojalo je mnogo foto-aparata sličnog izgleda.

printscreen

- Korisnik Jutjuba Džejmi Bantam postavio je video borbe i sledeći opis: "Borba Majka Tajsona i Pitera Meknilija 1995. u Las Vegasu. Neko iz publike fotografiše meč sa nečim što liči na pametni telefon, uređaj kakav nije postojao devedesetih godina. Vanzemaljci!!! Ne znam da li je reč o putniku kroz vreme, ali niko ne može da objasni koja je kamera u pitanju." Ispod videa ima nekoliko hiljada komentara, od kojih mnogi tvrde da je reč o uređaju "samsung galaksi S3", napravljenom tek 2012. Drugi baš i nisu ubeđeni u to, tvrdeći da je neko 1995. izvukao pametni telefon, ljudi u publici bi reagovali na to. Osim toga, mnogi kažu da je malo verovatno da bi neko putovao kroz vreme da gleda jedan osrednji meč - piše LadBible.com.

Čuveni portal Snopes.com, koji se bavi raskrinkavanjem lažnih vesti, analizirao je snimak i zaključio da su tvrdnje o putovanju kroz vreme lažne.

- Ovaj snimak sa spekulacijama se prvobitno pojavio još 2015. U jednom trenutku vidi se nešto što liči na moderne telefone s kamerom, koje nisu postojale do 2000. godine. Iako ovaj uređaj zaista liči na to, takođe liči i na mnogo kamera koje su tada bile u prodaji. Rezolucija snimka onemogućava da se vidi dobro sam uređaj, ali on liči na bar tri kamere koje je pravio "Kasio": QV-10A, QV-100 i Logitech Fotoman - navodi Snopes.com.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP