Glas Javnosti

SVADBE SVE MANJE SE PRAVE : Mladenci ostaju u minusu i to nije sve!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Sudeći po najnovijim podacima, prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra.

„Nije poskupeo samo restoran, poskupelo je praktično sve. I venčanica, i odelo, i nakit, i dekoracija, i torte. Poskupela je i matična služba, odnosno taj formalni deo zakazivanja venčanja. Bendovi takođe“, navodi Boško Bubanja, predsednik jednog Udruženja.

Cene venčanja veće su za oko 30 odsto nego prošle godine. Venčanje, uz matičara, u restoranu, sada košta 16.101 dinar, kažu organizatori venčanja.

Sezona svadbi traje od aprila do kraja novembra. Ako želite da sve bude onako kako ste zamislili, potrebno je da sve rezervišete godinu dana unapred.


„Mladenci iz Beograda, Srbije popunjavaju maj, jun, septembar, oktobar. A mladenci iz inostranstva, koji žive u inostranstvu, a prave svadbu u Srbiji, oni nam popunjavaju jul, avgust. Tako da se ravnomerno popuni period od šest meseci svadbi koliko se generlano dešavaju u Srbiji“, kaže Marija Vukadin iz agencije za organizaciju venčanja.
Ideje za venčanje mladenci danas uglavnom pronalaze na društvenim mrežama, pa se često ispostavi da to što su zamislili i nije baš najbolja ideja, kažu organizatori venčanja.

 

„Od dolazaka mlade helikopterom, preko torti koje ne mogu da uđu u prostoriju koliko su velike i tako dalje. Do puštanja golubova, dovođenja konja i tome slično“, dodaje Boško Bubanj.

„Ako krenemo od mladoženje, njima je najbitnija muzika, hrana. Devojkama je bitniji taj neki enterijer, eksterijer, izgled restorana. Naravno, venčanica, šminka i frizura”, napominje Marija Vukadin.

Prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra. Svake godine beleži se manje proslava. Prošle godine bilo ih je 25.000, a ove godine organizatori venčanja očekuju da će ih biti 4.000 manje. Kažu, razlog je strah mladenaca da li će imati dovoljno novca da pokriju sve troškove.

Glas javnosti/R05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR