Glas Javnosti

SUNĐER BOB KOCKALONE CENZURISAN: Još jedan crtani junak doživeo sudbinu PEPE LE TVORA! (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Posle cenzure animiranog crtanog filma Pepe le tvor, na red je došao novi omiljeni crtać čije su dve epizode ukinute zbog neprimerenog sadržaja.

I "Sunđer Bob" je na udaru cenzure - najmanje dve epizode popularnog crtanog filma uklonjene su sa striming servisa "Paramaunt" plus zbog "neprimerenog sadržaja", uključujući "krađu gaćica" i Keba Krabu koji je u karantinu sličnom pandemiji koronavirusa.

Radi se o epizodama "Sredovečni ljuskar" ("Mid-Life Crustacean") iz 2002. godine i "Kraba u karantinu" ("Kwarantined Krab") iz 2019. godine, u kojoj je Keba Kraba u karatinu zbog slučaja "račijeg gripa". Obe su nedostupne na Paramaunt plus striming servisu, na kom se objavljuju svi sadržaji "Nikelodiona", izdavača "Sunđer Boba", kao i kompanije Viakom Si-Bi-Es, vlasnika Paramaunta.

"Sredovečni ljuskar" skinut je sa striming servisa zbog scene u kojoj Sunđer Bob, Patrik i Keba Kraba idu u "lov na gaćice" i preturaju po fiokama sa donjim vešom, za koji se ispostavi da pripada Kebinoj majci.

Epizoda "Kraba u karantinu" takođe je skinuta, zbog sličnosti sa pandemijom koronavirusa. Kako je rekao predstavnik za štampu "Nikelodiona" za IGN, razlog skidanja je što se radnja zasniva na "priči o virusu", pa su "odlučili da je ne emituju zbog osetljivog trenutka u vezi sa pandemijom".

On je naveo i da je uklanjanje "Sredovečnog ljuskara" usledilo jer "pojedini elementi priče nisu adekvatni za decu" i dodao da se ta epizoda ne emituje još od 2018. godine.

Prema enciklopediji "Sunđer Boba", epizoda "Kraba u karantinu" je izbačena i iz nedavno objavljenog kompleta sa 12 kompakt-diskova, koji je svetlost dana ugledao u januaru, iako se navodi da je u tom izdanju "kompletna 12. sezona".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR