Glas Javnosti

Stvari za koje možda niste znali da su jestive

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Današnja tehnologija čini čuda, pa već postoje jestive nezamislive stvari. Ipak, postoje neke stvari za koje nikada nećete verovati da ih možemo probati.

1. Ljuska jajeta
Ljuska jajeta bogata je kalcijumom i izvrsno je đubrivo kada su biljke u pitanju. Sama jaja, naravno, moraju biti iz prirodnog uzgoja, a ljuska treba prethodno kuvati ili peći na 200 stepeni. Posle toga treba da se samelje. Budući da svaka hrana koja sadrži velike količine kalcijuma sadrži i određenu količinu teških metala kao što je živa, preporučujemo umerenu konzumaciju .

2. Koža
Ne mislimo na kožu tretiranu raznim hemikalijama, već na prirodnu, koja je delikates na primer u Nigeriji. Međutim, nutritivna vrednost kože još uvek nije dokazana, a neki naučnici veruju da ona ni ne postoji.

3. Maslačak
Maslačak je jedna od najzdravijih namirnica na našoj listi, a kako i ne bi bio? Maslačak je osim što obiluje vitaminima C, A i K, bogat i antioksidantima, kalijumom i gvožđem. Pored toga, maslačak takođe pomaže kod određenih upala.

4. Zlato
Zlato bez problema prolazi kroz probavni sistem i naše telo ga ne apsorbuje. Zlato se često koristi kao ukras, a najzdraviji je onaj od 24 karata. Sve manje od 24 karata ne treba konzumirati jer sadrži određene štetne hemikalije.

5. Kaktus
Sigurni smo da vam nikada nije palo na pamet da jedete kaktus, ali određene vrste kaktusa su potpuno jestive. Kaktusi se obično koriste u pripremi određenih poslastica, a pre konzumacije moraju biti pažljivo pripremljeni.

6. Kora drveta
Kora drveta dugo se konzumira, a najpopularniji izdanak je svakako cimet. Pored toga, moguće je praviti brašno od određenih vrsta kora. Rezultati istraživanja pokazuju da je kora bora najzdravija za naše telo . Naime, konzumacija borove kore pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi, jača imunološki sistem, pomaže apsorpciji vitamina C, a odlična je za zaštitu kože od UV zračenja.

Glas javnosti/eatlovesleep

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR