Glas Javnosti

Student medicine biciklom obilazi Evropu, već prešao 6.000 km (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Student medicine Siril Vilbo, biciklom obilazi Evropu, a sada se zaustavio u Kikindi. Mladi Francuz iz rodnog Grenobla biciklom je na proputovanje krenuo u oktobru, prenosi RTV Kikinda.

"Putujem biciklom i cilj mi je da obiđem čitavu Evropu. Želja mi je da vidim što više zemalja i gradova. Studiram medicinu i sada sam napravio pauzu koja mi je bila preko potrebna. Studije su teške i trebao mi je odmor. Nikada nisam sam putovao, a kako mi je to oduvek bila želja, sada je ispunjavam", navodi on.

U Srbiji je nedjelju dana, posetio je Donji Milanovac, Belu Crkvu, Vršac, Kikinda mu je poslednja stanica pre odlaska u Mađarsku.


"Srbija je lepa zemlja i zavoleo sam je za ovo kratko vreme. Kikinda je lep grad, naročito mi se dopada gradski trg. Uspeo sam da vidim i jednu od najlepših ulica na svetu. Stvarno je prelepa, imate utisak da ste u šumi, a ne u gradu", Sirilova su zapažanja o Kikindi.

Napominje da se zalaže za zdravu životnu sredinu i ekologiju, stoga je na put krenuo biciklom, a ne nekim drugim prevoznim sredstvom. Bicikl je, kaže ekonomično prevozno sredstvo, voziš ga dok imaš snage u nogama i telu. Do sada je prešao 6.000 kilometara, u proseku dnevno pređe oko 80 kilometara, prenosi Telegraf.

Iz Kikinde odlazi u Mađarsku, a u planu su i Austrija, Češka, Poljska i skandinavske zemlje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR