Glas Javnosti

ŠTA NAJVIŠE O BEBAMA GUGLAJU MLADI RODITELJI: Bez obzira na starost mame i tate imaju nedoumice

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Iako prva godina roditeljstva može biti teška, dve trećine ispitanih smatra da je roditeljstvo njihovo najveće životno dostignuće.

Novopečeni roditelji uglavnom imaju bezbroj pitanja i svakodnevno se bore sa nesigurnostima i strahom da li rade sve u korist svog deteta.

Nekada su se saveti o roditeljstvu prenosili "s kolena na koleno", a sada je do istih veoma lakše doći, naravno, putem interneta.

Nedavno istraživanje sprovedeno na 2.000 roditelja koji imaju decu mlađu od dve godine, pokazalo je da roditelji u proseku Google-u postavljaju pitanja o bebama šest puta dnevno, piše StudyFinds.

 

Pitanja koja su roditelji najčešće postavljali bila su o tome koje proizvode za bebe preporučuju stručnjaci i kako se brinuti o kožnim stanjima poput pelenskog osipa (43 odsto). Roditelji su takođe pretraživali informacije o ishrani za bebu (40 odsto), razloge plača bebe (38 odsto) i zašto njihova beba ne spava (37 odsto).

Čak 38 odsto roditelja priznalo je da ih je iznenadilo kad su shvatili koliko su zapravo malo znali o brizi bebe u prvoj godini njenog života.

Pored upotrebe Google-a, tokom prve godine detetovog života, roditelji su zvali svoje roditelje oko 56, a medicinske stručnjake 67 puta. Takođe su u proseku proveli oko 1.600 sati držeći svoju bebu u naručju i "borili" se sa 77 neprospavanih noći.

Iako prva godina roditeljstva može biti teška, dve trećine ispitanih smatra da je roditeljstvo njihovo najveće životno dostignuće. Roditelji su posebno uživali u nekim umirujućim ritualima sa svojim bebama, poput nanošenja losiona (42 odsto), držanja (39 odsto) i zajedničkog fotografisanja (38 odsto).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP