Glas Javnosti

SREĆU NE TREBA ČEKATI, SREĆU STVARAMO SAMI! Kada ne znate kako dalje, samo odgovorite na ova pitanja

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ruski psiholog Ivanov osmislio je tehniku koja će vam pomoći da osećaj sreće zadržati duže u vašem životu.

Sve što je potrebno je da odgovorite na nekoliko pitanja, ali vodite računa. Ti odgovori moraju da budu iskreni.

1. Šta me brine i kako to da pobedim?

Nema nerešivih problema. Važno je kako se prema njima ponašamo. Nema smisla brinuti o prošlosti, jer na nju ne možemo da utičemo, niti brinuti se za budućnost, jer ne znamo šta nam sledi.

Trudite se da u ovo momentu živite najbolje što možete.

2. Šta i zašto ostavljam za kasnije?

Da li se i vi vodite onom, što možeš danas, ostavi za sutra? Dobro razislite da li odlažete stavri nepotrebno i samo gomilate obaveze. Ova navika nesvesno stavra anervozu i remeti kvalitet života. Uhvatite se u koštac sa problemima i obavezama. Samo tako se stiže do uspeha i sreće.

Ne možete rešiti problem ukoliko se ne suočite sa njim.

4. Kad sam poslednji put uradio nešto po prvi put?

Ispunjavanje malih i onih malo većih želja daje nam osećaj sreće. Usudite se, isprobajte nešto novo, putujte, savladajte neku novu aktivnost, pronađite hobi. I videćete koliko život može da bude interesantniji, a ti mali koraci koliko sreće donose. 

5. Na čemu sam zahvalan sudbini?

Ceniti sve dobre stvari koje vam se dešavaju nije tako teško.

Svako jutro pomislite na sve stvari i osobe koje su u vašem životu i zahvalite sudbini. I kada vam se čini da je sve crno, pronađite jednu svetlu tačku i iz srca zahvalite na tome.

Ne štedite na emocijama. Recite dragim osobama da ih volite, udelite kompliment nepoznatoj osobi. Ulepšajte nekome dan, eto tako bez razloga i videćete koliko ćete i sami biti srećniji.

6. Šta je moj životni cilj?

Vrlo je važno dobro razmisliti o životnom cilju i pravcu u kojem želite da se krećete. Ukoliko nemate plan, samo ćete lutati. Iskreno odgovorite sebi, gde ste trenutno, a gde želite da budete za godinu, dve.

7. Šta su prioriteti u mom životu?

U ovom užurbanom svetu, vrlo jelako skrenuti sa puta. Vrlo je važno postaviti sebi prioritete i time se voditi. Ne možete udovoljiti svima i stići na sve strane i to je sasvim u redu. Razmislite u čemu to uživate i vodite se time.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR