Glas Javnosti

SRBIJA JE ZEMLJA NAJJEFTINIJEG PIVA: Evo koja je CENA ovog pića širom sveta! (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Poznata je činjenica da se u Srbiji dobro jede i pije, a i zabavlja, ali da li ste znali da je Srbija zemlja najjeftinijeg piva

Prema podacima specijalizovanog sajta numbeo.com, pivo u srpskim marketima ima najnižu cenu među 100 država u kojima se vodi statistika!

Pivo je najjeftnije u Ukrajini i to po ceni od nešto više 0.53 evra, dok Norvežani najviše plaćaju za ovo piće i to čak 3.15 evra za kriglu piva. Cene su visoke i u Irskoj, Švedskoj i na Islandu. Rusi pivo plaćaju 0.79 evra, Francuzi 1.54 evra, Turci 1.47, a Nemci 0.70. 

Srbi posle Ukrajinaca mogu da kupe pivo po najjeftinijoj ceni od 0.56 evra.

Rada je u pitanju region, u BiH ta je cena oko 0.57 evra, u Hrvatskoj 1.2, u Crnoj Gori iznosi 0.83 evra, a u Mekedoniji 0.71.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

 

 

Većina lekara mišljenja je da umereno konzumiranje alkohola može da bude dobro za zdravlje, ali obično se misli na vino jer ima antioksidativna dejstva. Međutim, pivo, kao i vino takođe sadrži antioksidante i to u skoro jednakim količinama.

Sadržaj proteina i vitamina B u pivu je veći od onog u vinu. Zbog toga ćete pivom uneti više proteina nego ako popijete čašu vina. Pivo se sastoji od četiri osnovna sastojka – vode, ječma, hmelja i kvasca. Rezultat koji ovi sastojci zajedno daju je alkohol i CO2.

Iako je pivo dobar izvor B vitamina , alkohol u njemu uglavnom utiče na te blagodeti. Zbog toga stručnjaci naglašavaju da pivo u umerenim količinama povoljno deluje na zdravlje i pospešuje zdravo starenje.

Inače, B vitamini imaju brojna pozitivna svojstva u očuvanju zdravlja, od stvaranja energije, normalne funkcije nervnog sistema, regulacije hormona, mentalnog zdravlja, pa sve do zdravlja srca i imunološkog sistema.

(Glas javnosti) 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR