Glas Javnosti

ŠOKANTAN POTEZ! Namerno srušio avion zbog pregleda na Jutjubu, dobio preglede, ostao bez dozvole (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Jutjuberu Trevoru Jakobu je američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) oduzela pilotsku dozvolu nakon što je otkrila da je iskočio iz aviona i namerno dozvolio da se sruši kako bi mogao snimiti incident.

Jakob, bivši olimpijski snovborder iz SAD-a i influenser, izazvao je kontroverzu nakon što je objavio video pod naslovom "Srušio sam svoj avion" prošlog decembra.

Navodeći kvar na motoru kao razlog, Jakob je pomoću padobrana iskočio iz male letelice i snimio je kako pada u podnožje Nacionalne šume Los Padres u Kaliforniji.

U pismu od 11. aprila, FAA je saopštila da je prekršio pravila vazduhoplovne agencije i da je upravljao svojim jednomotornim avionom na "nepažljiv ili nepromišljen način kako bi ugrozio život ili imovinu drugog", prenosi The New York Times.

"Pokazali ste nedostatak pažnje, rasuđivanja i odgovornosti tako što ste odabrali da iskočite iz aviona samo da biste mogli snimiti snimak nesreće", navodi se u pismu.

"Vaše neverovatne i namerne radnje ukazuju na to da vam trenutno nedostaje stepen pažnje, rasuđivanja i odgovornosti koji se zahteva od nosioca sertifikata", dodali su.

Dodali su da je tokom leta otvorio pilotska vrata bez da je utvrdio da je motor otkazao i da se nije trudio da kontaktira kontrolu vazdušnog saobraćaja na frekvenciji za hitne slučajeve.

Skoro 13-minutni YouTube video, postavljen na Badnje veče, do sada ima preko 1,8 miliona pregleda,piše Klix.

Stručnjaci za avijaciju i korisnici društvenih mreža postavili su pitanja o tome je li se avion namerno srušio, što je navelo FAA i Nacionalni odbor za sigurnost transporta da pokrenu zajedničku istragu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR