Glas Javnosti

SLEDEĆI PUT DOBRO POGLEDAJTE U RUKE SVOG SAGOVORNIKA: Položaj u kom ih drži otkriva njegov karakter

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Brojna istraživanja pokazala su da ponašanje i karakter pojedinca u velikoj meri zavise od aktivnosti moždanih hemisvera. Jedno od njih sproveo je i Nobelovac Volcot Speri, koji je potvrdio prethodne tvrdnje.

A evo i kako stručnjaci tumače vaše karakterne osobine na osnovu položaja u kom držite ruke.

Levi palac je gornji

Vi ste praktični i retko kad odlučujete na brzinu. Pre nego što dođete do zaključka, pomno odmerite sve prednosti i nedostatke plana. Teško vas je prevariti jer imate dobru intuiciju i uvek znate kada vas neko laže.

Upravo zbog toga jako jako cenite svoje prijatelje i porodicu, a svi oni često vama dolaze po savet. Ali to ne znači nužno da ste ozbiljni. Baš suprotno, vaš specifičan smisao za humor čini vas privlačnim za sva druženja. Uz to ste i romantičar koji tačno zna kako da šarmira suprotnu stranu.

Palčevi u ravni

Verujete da su i najmanje stvari bitne jer je ’đavo u detaljima’. U svemu što radite ste perfekcionista i očekujete jednak nivo posvećenosti i koncentracije od drugih. Lider ste po prirodi, što ne znači da niste osetljivi na tuđe potrebe ili da ne uvažavate tuđe sklonosti.

Uvek čujete mišljenje drugih i pokušavate razumeti njihov stav pre nego procenite situaciju. Iskrenost vam je najveći kvalitet i njome ćete lako razoružati druge.

I u odnosima cenite iskrenost pre svega. Ne stidite se da kažete svoje mišljenje, a i ne sprečavate druge u tome.

Vas krasi visoki koeficijent emocionalne inteligencije. Lako shvatate što drugi osećaju čak i kad to od vas pokušavaju da sakriju. Ta jedinstvena sposobnost vam olakšava odnose, a i drugi vam se zato lakše otvaraju.

Pruža vam i perspektivu da stvari sagledate van konteksta i izvan okvira, a omogućava vam i ispravno odlučivanje. Sposobnost razumevanja tuđih emocija i vaša toplina osobine su koje najviše druge privlače ka vama.

U vezama razumete i neizgovorene osećaje partnera pa nikad nećete imati problema sa njihovim emocionalnim potrebama.

 

(Glas javnosti/Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR