Slana kafa je nedavno ponovo postala trend, a mnogi se pitaju da li ona na bilo koji način koristi napitku.
Kako se ispostavilo, slana kafa zaista ima neke prednosti. So ne samo da smanjuje gorčinu, već i ublažava “ustajali” ukus vode iz vodovodnih cevi.
Uzgred, istraživanja su dokazala da so zapravo bolja u neutralisanju gorčine od šećera. Znamo da ne zvuči kao da će zamena soli za šećer poboljšati ukus kafe. Samo probajte, bićete iznenađeni.
Takođe, ispijanje kafe u koju stavljate šećer ili mleko, nije zdravo. Još jedna prednost – neke vrste kafe imaju tako visoku kiselost da to mnoge ljude sprečava da uživaju u njima. U oba ova slučaja, dodavanje soli može učiniti trik.
Šta vam je potrebno:
Kafa i so. Savršena mera prema gastro stručnjaku Altonu Braunu .jeste četvrtina kašičice soli i dve kašike mlevene kafe na veliku šoljicu vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je vlastitom ukusu.
Šta treba da uradite:
Stavite so u gorku kafu i promešajte.
Rezultat:
Možda ćete osetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu pre gorke, ovaj trik idealan je za vas. Takođe, uz so, ne morate da brinete da nećete osetiti svu lepotu zrna kafe. So ne samo da zadržava ukus, već poboljšava već postojeće ukuse vašeg omiljenog napitka.
Glas javnost/Krstarica