Glas Javnosti

SITNE PROMENE ZA VELIKU RAZLIKU: Osvežite svoj dom BRZO u nekoliko poteza (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

U dnevnom boravku provodimo najviše vremena, pa uređenje tog dela našeg doma u značajnoj meri utiče na raspoloženje.

Ukoliko vam trenutni izgled dnevnog boravka nije po volji, neke sitne promene mogu napraviti veliku razliku. Mnogi se ne usude da eksperimentišu bojama – najčešće ostavljaju sve zidove belim, nameštaj je neutralan kao i ostali dekorativni elementi, piše Living.hr.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Levis Let's Colour (@levis_paints_bulgaria)

Boravite li duže u ovako uređenom prostoru, on vam postaje dosadan i monoton. Ankica Jurkević, dizajnerka enterijera, predlaže da unesete malo živosti bojom koju volite da biste prostoru dali deo vaše ličnosti.

Biće dovoljno obojiti samo zid iznad zone za sedenje u željenu boju. Odabranom bojom povežite i druge elemente u prostoru. Zavese, ukrasni jastučići, tepih, stolnjak… Neka se nadovezuju jedan na drugi i bojom i stilski. Ako su hodnik i kuhinja povezane s dnevnim boravkom, pripazite da i njih, odabirom određenih detalja, koloritno povežete u celinu.

Možda je vaš dnevni boravak uređen moderno, minimalistički i postaje vam pomalo dosadan?

Osvežite ga jednom posebnom stilskom komodom koja će uneti dozu glamura.  Da bi utisak bio još efektniji, iznad komode na zid obesite ogledalo s raskošnim okvirom. U ovu “priču” dodajte još i običnu staklenu vazu s cvećem. Iznenadićete se kakva će to biti promena koja neće nikog ostaviti ravnodušnim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Levis Let's Colour (@levis_paints_bulgaria)

Ako imate previše dekorativnih elemenata u prostoru, napravite selekciju što vam je zaista vredno i za šta ste možda sentimentalno vezani pa ih izložite na vidljivom mestu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Home Gallerie (@homegallerieinteriors)

Osim što su zavese važan detalj kada je u pitanju koloritno povezivanje elemenata u prostoru, i vrsta materijala, ali i sam stil zavesa dosta utiče na sveukupni utisak boravka. Stoga, ako ste se zasitili postojećih zavesa, odlučite da ih promenite ili pak ostavite slobodan prozor bez zavesa, a sa strane obesite samo dekore s efektnim uzorcima koji će “podignuti” celu prostoriju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Studio McGee (@studiomcgee)

Ako i nakon malog preuređenja dnevnog boravka primetite da još nešto nedostaje, zapitajte se jesu li to biljke. Unesite ih pa ćete videti koliko će one vizualno ulepšati i oplemeniti prostor, a vas će učiniti srećnijim i opuštenijim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @myredecor_gallery

Novom stolnom ili stojećom lampom učinićete svoj dnevni boravak još privlačnijim mestom za čitanje, opuštanje i druženje.

Odaberite onu lampu koja će svojim dizajnom delovati efektno i privlačno te doprineti željenim promenama u prostoru.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP